SEGRE

L'Audiència de Lleida denega la llibertat provisional per al pare de la Nadia

Fernando Blanco i Margarita Garau aquest dijous a l'Audiència de Lleida.

La Fiscalia manté la petició de sis anys de presó per als pares de la NadiaAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Lleida ha denegat la petició de l'advocat de Fernando Blanco, el pare de la nena Nadia acusat d'estafa, per sortir de la presó abans que es dicti sentència i després d'estar empresonat durant 20 mesos. El tribunal ha rebutjat la llibertat provisional perquè veu riscos com possibilitat de fuga, que es veu agreujada, a més, per "l'elevada" pena de presó sol·licitada en el judici".

L'advocat de Blanco va assegurar que es poden aplicar altres mesures alternatives com el pagament d’una fiança, compareixences periòdiques als jutjats o la prohibició de sortir d’Espanya, mentre que la Fiscalia i l'acusació particular es van oposar a la petició.

El judici contra els pares de la Nadia, acusats d’un delicte d’estafa per apropiar-se presumptament d’1,1 milió d’euros en donatius obtinguts en campanyes de recaptació solidàries per a la nena, que pateix una malaltia rara, va quedar vist per a sentència la setmana passada. Fernando Blanco i Margarita Garau van insistir en la seua innocència davant l’Audiència de Lleida en l’última sessió del judici. De la seua banda, el fiscal va recordar que van usar les donacions “per viure com reis” i que el dany moral causat és irreparable.

tracking