SEGRE

EQUIPAMENTS SANITAT

L'Aliança, tancada tot el cap de setmana i sense data de reobertura a l'espera d'informe

Després de desallotjar-la dimecres a la nit a causa d’una esquerda en una paret mestra a la segona planta || Màxima inquietud entre els dos-cents empleats del centre, que temen pel seu futur

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Clínica de Ponent (antiga L’Aliança) seguirà tancada tot el cap de setmana a l’espera que un informe tècnic determini en quina mesura l’esquerda que va aparèixer aquest dimecres en una paret mestra de la segona planta afecta l’estructura de l’edifici. La propietària del centre, la mútua Divina Pastora, va decidir desallotjar tots els pacients, una vintena, i el cessament temporal de les activitats com a mesura de prevenció fins a disposar de l’informe. Fins aleshores, no es podrà fixar cap data per a la reobertura i caldrà veure en quines condicions és viable.

Els malalts van ser traslladats el mateix dimecres a la nit. La majoria a les clíniques Perpetu Socors i Vithas Montserrat i dos als hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria. Una empleada va explicar que “a les tres del matí se’n van anar els últims treballadors”. Va assenyalar que “la gerència de la clínica va trucar als dos-cents treballadors un per un per explicar el que havia passat i que avui no anéssim a treballar”.

Professionals vinculats al centre apunten que podria allargar-se el tancament i temen que sigui definitiu

De fet, ahir a la tarda els van comunicar que no hi anessin en tot el cap de setmana i que dilluns rebrien més notícies. Durant la jornada d’ahir, els tècnics van analitzar l’estructura i diversos operaris van apuntalar l’edifici per dins. La inquietud sobre el seu futur és màxima entre els empleats. “Sabem que no és una esquerda qualsevol, perquè ha aparegut en una paret mestra”, va explicar un d’ells, que va afegir que no li va sorprendre el que va passar “perquè l’edifici és molt antic i no estàvem segurs que l’estructura pogués suportar les reformes que s’hi estaven fent”. En canvi, a altres sí que els ha agafat per sorpresa. “Pensàvem que les obres millorarien l’edifici i que ho tenien tot estudiat”, va manifestar una altra empleada.

Fonts del departament de Salut van explicar ahir al matí que la gerència els va dir que l’informe estaria enllestit al cap de quaranta-vuit hores, malgrat que tot apunta que no serà fins a la setmana que ve. Des de Divina Pastora, van explicar que “no volem avançar esdeveniments i que cal esperar l’informe”.

Responsables de la propietària informaran avui els empleats. Tot i així, professionals vinculats al centre van apuntar que “potser estigui mesos tancat o que fins i tot no torni a obrir-se”.

Malgrat tot, les consultes externes van funcionar amb normalitat, ja que és un altre edifici al qual s’accedeix pel passatge la Premsa.

És l’única clínica privada de la ciutat concertada per Salut

La Clínica de Ponent, propietat de Divina Pastora i gestionada pel grup Mi Tres Torres, és l’únic centre privat de la ciutat que està concertat per la sanitat pública. Les últimes dades públiques, del 2015, indiquen que la conselleria de Salut li va abonar sis milions d’euros, mentre que el 2010 va rebre 7,8 milions. El departament deriva bàsicament operacions de poca complexitat i sense ingrés. Malgrat que l’Arnau i el Santa Maria han augmentat l’activitat quirúrgica, Salut assenyala que segueix necessitant derivar pacients perquè el nombre de persones que hi ha en llista d’espera és alt. La Clínica de Ponent assumeix cada any de la sanitat pública més de 3.000 pacients per a proves i operacions.

Tècnics i enginyers van analitzar ahir l’estructura i van apuntalar l’edifici per dins.

Tècnics i enginyers van analitzar ahir l’estructura i van apuntalar l’edifici per dins.MAGDALENA ALTISENT

tracking