SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Un gos ataca un ciclista a Lleida

L’animal li va mossegar la cama quan circulava per la partida Pla de Montsó || Anava sense lligar i el van traslladar a la gossera

El ciclista va requerir atenció sanitària per la mossegada a la cama.

El ciclista va requerir atenció sanitària per la mossegada a la cama.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un ciclista va resultar ferit ahir al matí al ser atacat per un gos que anava sense lligar a la partida Pla de Montsó, a l’Horta de Lleida. L’animal va mossegar el ciclista a la cama esquerra i li va causar una ferida per la qual va requerir atenció sanitària i per la qual el van haver de vacunar contra el tètanus.

Els fets van tenir lloc prop de les onze del matí, quan el gos es va abalançar contra el ciclista sense que el propietari de l’animal pogués reaccionar.

Un veterinari de guàrdia es va fer càrrec de l’animal i el va traslladar a la gossera municipal

Una patrulla va acudir fins al lloc i, després d’identificar el propietari, va comprovar que aquest mateix gos ja hauria protagonitzat un atac similar a un altre ciclista l’any passat.

Després dels fets, els agents van avisar un veterinari d’urgències que es va fer càrrec de l’animal. El gos, que aparentment no estaria vacunat ni comptaria amb la documentació requerida, va ser traslladat a la gossera municipal a l’espera de les anàlisis contra la ràbia.

“Hi havia un grup de gossos a la zona i un d’ells se’m va tirar a sobre sense donar-me temps a reaccionar ni a mi ni al propietari”, va explicar a aquest diari el ciclista, que va assegurar que “ho vaig denunciar a la Guàrdia Urbana perquè no li torni a passar a ningú, es tracta d’un camí molt freqüentat per ciclistes”. “Ara espero que els veterinaris comprovin si l’animal tenia la ràbia, perquè en cas que fos així també m’hauré de vacunar”, va afegir el ferit.

S’ha de recordar que l’ajuntament d’Alcarràs ha sancionat amb una multa de 8.204 euros el propietari d’un gos de raça potencialment perillosa que va atacar una nena de tres anys el juny de l’any passat. En aquell cas, l’atac va durar més de tres minuts i van ser necessaris quatre adults perquè l’animal deixés anar la petita, que va estar hospitalitzada més d’una setmana a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida. La ferida més greu va ser una mossegada a la cuixa dreta, a escassos mil·límetres d’afectar-li la vena femoral. També va patir ferides als dos braços, el costat i l’esquena.

tracking