SEGRE

MOBILITAT TRANSPORT URBÀ

Els patinets elèctrics, prohibits a les voreres, calçades i passarel·les de Lleida

Només podran transitar pel carril bici, parcs, rambles, places i carrers amb zona 30 || Així ho preveu la nova ordenança de circulació de vehicles elèctrics que el consistori portarà al pròxim ple

Un jove amb un patinet elèctric a la sortida del col·legi Sagrada Família de Lleida.

Un jove amb un patinet elèctric a la sortida del col·legi Sagrada Família de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament regularà la circulació dels patinets elèctrics, segways, bicicletes de passatgers i de repartiment i prohibirà que aquests circulin tant per les voreres com les calçades de la ciutat. Així ho estableix la nova ordenança de circulació de vehicles que la Paeria ultima al detectar que aquest tipus de transport no comptava amb cap regulació concreta i després que aquest estiu el nombre de patinets elèctrics es multipliqués a la ciutat.

Aquesta nova ordenança, que està previst que es presenti als grups municipals durant la setmana que ve per portar-la al pròxim ple municipal, es tramitarà com una modificació de la circulació de vehicles i de vianants de la ciutat, que és la que fins ara regulava aquests aspectes però d’una forma molt generalitzada (article 59). Entre els aspectes més destacats d’aquesta nova normativa hi ha que els patinets elèctrics, patins a motor, plataformes i segways només podran circular per carril bici, parcs, rambles, places i zones 30 i tindran prohibit anar per voreres, calçades i zones de vianants i passarel·les de vianants.

Respecte a les bicicletes amb cistella i amb passatgers, podran circular pels mateixos llocs que els patinets elèctrics a excepció dels parcs, rambles i places. Aquest tipus de vehicles no són gaire habituals de veure per la ciutat, però el consistori va decidir regular aquest tipus de bicicletes com ja ho han fet altres ciutats com Barcelona o Madrid. Pel que fa a les bicicletes que porten incorporat un remolc per al repartiment, podran circular per qualsevol zona a excepció de les voreres, les zones de vianants i els parcs i rambles, ja que només hi podran passar si carreguen o descarreguen material.

La normativa actual estableix que els patins i els patinets no poden circular per la calçada, mentre que per la vorera sí que poden fer-ho si aquesta compta amb una amplada mínima de cinc metres i només si va a una velocitat inferior als deu quilòmetres per hora i deixa un metre de separació respecte als vianants.

Un transport de moda regulat amb dures multes

L’auge d’aquests vehicles elèctrics a les grans ciutats ha comportat que a la ciutat de Barcelona s’hagi implantat una normativa sobre l’ús dels patinets elèctrics amb sancions que poden oscil·lar entre els cent i els cinc-cents euros si circulen per la calçada o la vorera. Només poden anar pel carril bici. A Lleida, fa unes setmanes un jove amb patinet elèctric va atropellar una dona a Ronda.

Els patinets elèctrics, prohibits a les voreres, calçades i passarel·les de Lleida

Els patinets elèctrics, prohibits a les voreres, calçades i passarel·les de Lleida

tracking