SEGRE

TRIBUNALS ROBATORIS

Nou judici maratonià a l'Audiència de Lleida amb quinze acusats

Des d’avui i fins divendres acull la vista pel doble atracament en una casa d’Estaràs || Al banc s’asseu una dona acusada d’idear assalts contra el seu ex

Imatge de la façana de la masia de Gàver en què es van produir els dos atracaments.

Imatge de la façana de la masia de Gàver en què es van produir els dos atracaments.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida té previst celebrar a partir d’avui un nou judici maratonià després del cas Nadia, que va tenir lloc fa dos setmanes i que es va allargar durant quatre dies. També serà un dels judicis dels que se celebren als jutjats de Lleida amb més acusats. Concretament, un total de quinze persones estan acusades de participar en el doble assalt violent a una família en una masia de Gàver, al terme municipal d’Estaràs, a la Segarra, entre ells l’exdona del propietari de la casa, Mercè F.V., acusada d’idear els dos assalts a la recerca de diners després de divorciar-se de la seua exparella.

La Fiscalia demana per a la suposada orquestradora del pla una condemna de sis anys de presó mentre que l’acusació particular eleva la petició fins als 29 anys.

L’Audiència de Lleida ha fixat quatre sessions, fins divendres, en una vista oral que començarà aquest matí amb les qüestions prèvies i la declaració dels quinze acusats, representats per d’altres tants advocats. Precisament, la ubicació a l’estrada dels lletrats defensors ha representat un maldecap per als funcionaris de l’Audiència. També està prevista la declaració de més d’una desena de mossos d’esquadra que van participar en la investigació, a més del testimoni de les víctimes.

Els assalts violents van tenir lloc al febrer i agost de l’any 2013. Segons la Fiscalia i l’acusació particular, la principal acusada va contactar amb dos amics per queixar-se de la seua situació econòmica després de la seua separació, ja que s’havia quedat sense la pensió, i els va explicar que el seu exmarit tenia mig milió d’euros guardats a les caixes fortes de la masia.

En el primer assalt, el propietari de la casa va aconseguir escapar-se. En el segon, els atracadors van lligar de mans el pare, l’oncle i la parella del propietari, que va rebre un tret a l’espatlla. Aquest haurà de dur la bala tota la vida.

El Ministeri Públic sol·licita per als imputats penes de presó que oscil·len entre els 3 i els 16 anys, aquesta última per als autors materials del segon assalt. La meitat de la petició de condemna és per un suposat delicte d’intent d’homicidi.

tracking