SEGRE

UNIVERSITAT MATRÍCULA

Denuncien la pujada de taxes “encoberta” a les enginyeries

El Govern elimina una bonificació de 225 euros als alumnes que demanen la beca Equitat || Els estudiants ho veuen “vergonyós”

Alumnes davant la Politècnica el primer dia d’aquest curs.

Alumnes davant la Politècnica el primer dia d’aquest curs.EPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell d’Estudiants de les Universitats Catalanes (Ceucat) denuncia una pujada de taxes “encoberta” a totes les enginyeries per part de la Generalitat, a l’haver anul·lat “de forma sorprenent i sense previ avís ni al Ceucat ni als equips de direcció de les universitats” una bonificació de 225,60 euros els alumnes que sol·licitaven una beca Equitat. Aquesta bonificació estava contemplada en un article del decret de preus i es concedia, si l’estudiant ho indicava a la sol·licitud de beca, per compensar “una discriminació arbitrària que va patir el curs 2012-2013”, arran del canvi de nivell del B al C de coeficient de les enginyeries.

En concret, preveia una reducció de 3,76 euros per crèdit cursat per primera vegada (225,60 euros per 60 crèdits). El Ceucat remarca que la supressió d’aquest article se suma al fet que “ja són els estudis més cars del sistema universitari català” i exigeix al Govern una “negociació imminent” amb els estudiants per a la rebaixa d’un mínim del 30% de les taxes. A la Universitat de Lleida, aquesta situació afecta totes les enginyeries que s’imparteixen a Agrònoms i a la Politècnica.

Era una compensació per la pujada de preus “arbitrària” en aquestes carreres el curs 2012-2013

Albert Gómez Farré, coordinador del Consell de l’Estudiantat de l’Escola Politècnica Superior de la UdL, va qualificar de “vergonyós” que s’elimini aquesta compensació sense haver-ho negociat ni comunicat prèviament als estudiants, quan formen part dels òrgans de govern.

Així mateix, ni el director de la Politècnica, Francesc Giné, ni el d’Agrònoms, Narciso Pastor, tenien ahir coneixement de la supressió d’aquesta compensació i fonts de l’equip de govern de la UdL van assenyalar que no van ser informats d’aquesta “pujada encoberta”. Per la seua part, les universitats de Barcelona, Politècnica de Catalunya i Autònoma de Barcelona critiquen que aquesta modificació no fos informada en el Consell Interuniversitari de Catalunya. Afirmen que Universitats va dir que no hi hauria canvis de preus i demanen que qualsevol augment s’acompanyi de beques que assegurin la igualtat.

tracking