SEGRE

SERVEIS ESCOMBRARIES

La pròxima recollida porta a porta provoca divisió a Ciutat Jardí

Més de 200 veïns assisteixen a una reunió informativa i una part critica aquest sistema || La Paeria confia que tots s’hi adaptaran de forma gradual

El col·legi Ciutat Jardí es va omplir de veïns per la reunió informativa del porta a porta.

El col·legi Ciutat Jardí es va omplir de veïns per la reunió informativa del porta a porta.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament va celebrar ahir una sessió informativa per explicar als veïns de Ciutat Jardí i Vila Montcada com funcionarà el sistema de recollida d’escombraries porta a porta, que començarà a aplicar-se en aquest barri a partir del 5 de novembre. Un mètode per afavorir el reciclatge que va crear divisió d’opinions entre els veïns del barri, ja que alguns elogiaven “el compromís del consistori perquè reciclem i millorem en sostenibilitat”, mentre que d’altres ho veien com una manera de “fer-nos treballar més, perdre qualitat del servei i continuar pagant els mateix per la taxa d’escombraries”. La reunió, que va tenir lloc a l’escola Ciutat Jardí, va comptar amb l’assistència del regidor de Sostenibilitat, Joan Queralt, que va valorar molt positivament la resposta veïnal, ja que més de 200 persones van assistir a la sessió. “Els veïns han demostrat un gran interès per aquest nou sistema, entenem que tots els canvis fan respecte i es necessitarà un temps d’adaptació, però es tracta d’una prova pilot i és un important primer pas per implantar aquest sistema”, va dir Queralt, que va estimar que “en un parell de mesos la gent s’anirà adaptant al nou sistema a què, evidentment, s’aniran afegint millores que intentarem aplicar a mesura que es consolidi”.

Per la seua part, els veïns de Ciutat Jardí van concentrar els seus dubtes en la viabilitat del sistema, el calendari de recollida d’escombraries i van preguntar si hi hauria bonificacions per als veïns que reciclin correctament. Els tècnics municipals van respondre que, per ara, no es contemplen bonificacions, que l’horari de recollida establert és el vigent a la resta de municipis catalans i europeus que utilitzen aquest sistema i que no és possible fer-ho d’una altra manera per qüestions logístiques. Van afirmar que amb aquest sistema s’espera reciclar “més del 50% dels residus que genera la ciutat”, requisit que exigeix la Unió Europea i que s’ha marcat com a objectiu que el 70% de les escombraries es recicli l’any 2030.

Una vegada acabada la reunió i després de respondre les preguntes dels veïns, els tècnics municipals van repartir entre els assistents els cubells i les bosses d’escombraries que hauran d’utilitzar en el porta a porta, que es posarà en marxa el 5 de novembre.

tracking