SEGRE

FAUNA VÍDEO VIRAL

Multa de 1.201 € per al lleidatà que va maltractar una cria de senglar

Li han rebaixat la sanció a 720 euros al pagar de forma voluntària i anticipada || Va colpejar i va intentar ofegar l’animal en una séquia del canal de Pinyana

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat ha multat amb 1.201 euros el veí de Lleida que va ser gravat el mes de gener passat en un vídeo que es va fer viral, colpejant violentament i intentant ofegar una cria de senglar a l’interior d’una séquia del Canal de Pinyana que hi ha entre la ciutat de Lleida i Alpicat, com va avançar SEGRE. Tanmateix, l’import final de la sanció ha estat finalment de 720 euros, un 40% menys, perquè l’infractor ha pagat de forma voluntària i anticipada la multa, segons va informar l’associació animalista AnimaNaturalis. Precisament va ser aquesta entitat la que va difondre el vídeo per les xarxes socials per identificar l’autor del maltractament.

Els Agents Rurals van denunciar el veí de Lleida després que, gràcies a la col·laboració ciutadana, reconeguessin el lloc en el qual es va produir el maltractament. Un altre indici pel qual s’haurien guiat els investigadors és la vestimenta que portava el maltractador, amb el logo d’una firma ramadera que té una explotació al Segrià. Al vídeo, l’home parlava en català i en castellà i utilitzava expressions aragoneses o de la Franja. “Les tres de la tarda i anem a capturar un jabalinot” i “ya verás qué chorizos vamos a hacer!” són algunes de les expressions que deia. Tanmateix, el cas no va poder portar-se per la via penal perquè els animals salvatges estan exclosos del delicte de maltractament. La Generalitat ha tingut en compte a la sanció els agreujants d’intencionalitat i de transcendència social, i que l’animal “va quedar extenuat, va patir i va quedar en xoc”.

Per la seua part, des d’AnimaNaturalis consideren que la sanció és molt baixa i demanen endurir les penes. La presidenta de l’associació, Aïda Gascón, va afirmar que “ara gràcies a la ràpida difusió a les xarxes socials ningú que cometi un acte de violència contra els animals no quedarà sense ser perseguit”. El cas de maltractament fins i tot va arribar al Congrés dels Diputats.

El logo de la roba va ser una de les pistes per identificar l’infractor.

El logo de la roba va ser una de les pistes per identificar l’infractor.ANIMANATURALIS

tracking