SEGRE

TRIBUNALS MACROJUDICI

Els mossos també assenyalen l'ex de la víctima per l'assalt d'Estaràs

Asseguren que va detallar a la resta d’acusats la localització de la masia i l’existència de caixes fortes || Apunten a la revenja i a la precarietat econòmica com a mòbil

El judici a l’Audiència de Lleida té previst prolongar-se fins demà.

El judici a l’Audiència de Lleida té previst prolongar-se fins demà.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els mossos que van declarar ahir en la segona jornada del judici contra quinze acusats pel doble assalt violent a una masia d’Estaràs el 2013 van assenyalar l’exdona del propietari de la casa, Mercè F.V., com la instigadora del robatori al considerar que hauria donat a la resta d’acusats detalls de la ubicació de la casa, així com de l’existència de dos caixes fortes amb diners. En la sessió de dimarts també la resta d’inculpats van assenyalar l’ex de la víctima. Ahir va intervenir el sergent dels Mossos que va liderar la investigació i va instruir alguns dels atestats. Segons el policia, “sempre hi ha una planificació prèvia en els robatoris amb violència i en aquest cas tot apuntava a l’exparella de la víctima com la inductora del pla ja que, a part del component de revenja pel recent litigi per la custòdia dels fills, es trobava en una situació de precarietat econòmica”. Va ser determinant en la primera fase de la investigació una escopeta que es va trobar al lloc dels fets i que estava vinculada a un altre robatori amb força a Igualada, on residia Mercè F.V. i els presumptes autors dels assalts. Igual d’important va ser el rastreig del senyal dels telèfons dels acusats, que segons va detallar el sergent va situar en l’assalt quatre dels sospitosos, el capitost dels quals hauria sigut Renaldo T.G.

Aquell primer intent de robatori va resultar fallit i mesos després, en el segon atracament d’agost del 2013, la policia sospita que Ricardo C.M. “es va buscar la seua camaraderia per perpetrar el delicte pel seu compte”. En aquell cas, el senyal dels mòbils només va poder detectar al lloc Jesús A.T., encara que els agents van detectar un patró de comunicacions prèvies entre Ricardo C.M., Jesús A.T, Jairo A.T i Miquel Q. “Es va establir un patró que revelava que es van fer vigilàncies de més de seixanta minuts, així com comunicacions entre els quatre acusats poc abans i després de l’assalt”. El propietari de la masia va rebre un tret a l’espatlla i els Mossos identifiquen Ricardo C.M. com la persona que va disparar la pistola. “Aquest va agafar l’arma a un company abans de l’assalt i pocs dies després se la va tornar sense una bala que creiem que és la que va quedar al cos de la víctima”, van explicar.

tracking