SEGRE

SEGURETAT TRÀNSIT

La Paeria limita la velocitat a 30 per hora a tot el Centre Històric

Recordarà al Parador que l’accés amb cotxe és per Sant Antoni Maria Claret

Larrosa, ahir amb representants de la Guàrdia Urbana i presidents veïnals del Centre Històric.

Larrosa, ahir amb representants de la Guàrdia Urbana i presidents veïnals del Centre Històric.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els vehicles no podran circular a més de 30 quilòmetres per hora en tot el Centre Històric Així ho va anunciar ahir l’alcalde, Fèlix Larrosa, després de reunir-se amb representants veïnals del barri. “Després de molt temps d’estudi, he traslladat [als veïns] i he demanat la seua opinió, la conversió del Barri Antic en una Zona 30. I hi estan d’acord. Això vol dir que guanyarem els carrers per als vianants i alhora permetrem l’accés ordinari a visitants, veïns i persones amb problemes de mobilitat”.

Va afegir que aquest canvi s’implantarà “de manera immediata” i va apuntar que també han analitzat “alguns itineraris per raons de caràcter turístic, comercial o de lleure per veure com millorar la mobilitat. Per exemple, el vial que va entre els carrers Múrcia i Sant Carles ara és de baixada i serà de pujada per facilitar la mobilitat interna. D’aquesta manera, a la zona d’aparcament de rotació al costat de la plaça del Dipòsit es podrà entrar des de dos carrers”.

A més a més, el paer en cap va dir que recordaran a la direcció del Parador del Roser i a les companyies de taxis “que l’accés amb vehicle ha de fer-se des de la plaça Sant Antoni Maria Claret i, per tant, que cal evitar al màxim el carrer Cavallers, que està restringit a veïns, emergències i situacions excepcionals”.

D’altra banda, la Paeria presentarà avui el comissionat del Programa de la Gent Gran, Javier Yanguas. És també director científic del Programa de Gent Gran de la Fundació La Caixa i president d’una secció europea de l’Associació Internacional de Gerontologia i Geriatria.

L’alcalde reclama a la Generalitat 50 mossos més per a Lleida L’alcalde va reclamar a la Generalitat la dotació de cinquanta mossos d’esquadra més per a Lleida i va destacar la implantació al Barri Antic i a la Mariola de noves patrulles a peu de la Guàrdia Urbana. Va assenyalar que avancen en la “prevenció d’incidents” i va detallar que entre el gener i el setembre la Urbana ha efectuat 3.719 actuacions al Centre Històric, de les quals 824 sobre qüestions de trànsit, 387 assistències a ciutadans, 867 de policia administrativa i 1.095 sobre seguretat, entre d’altres.

tracking