SEGRE

COMERÇ HOSTALERIA

Tanca una històrica pastisseria de Lleida

La botiga va obrir fleca l’any 1906 al carrer Tallada i es va traslladar a l’actual ubicació el 1984 || Tancarà les portes el 4 de novembre, però mantindrà el servei de càtering des de la Finca Prats

Imatge de la pastisseria Prats ahir. Tancarà les portes el 4 de novembre.

Imatge de la pastisseria Prats ahir. Tancarà les portes el 4 de novembre.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La històrica pastisseria Prats, ubicada a la cantonada del passeig de Ronda amb el carrer Doctor Fleming, tancarà les portes el proper 4 de novembre després de 112 anys d’activitat ininterrompuda, segons ha pogut saber SEGRE. El motiu del tancament és que la família Prats llogarà el local a una entitat bancària que hi habilitarà una nova oficina. Aquest establiment era una de les pastisseries més conegudes de la ciutat i va adquirir encara més popularitat fa uns anys arran que membres de la família reial com la infanta Elena hi anessin a comprar quan anaven de camí a Baqueira.

El tancament de la botiga no afectarà el servei de càtering i altres productes que actualment ofereix, ja que simplement “les cuines i forns es concentraran al restaurant El Palauet del complex de la Finca Prats”, va explicar Xavier Prats, responsable de l’empresa. “És un pas més dins de l’evolució del negoci, centralitzem tota la nostra oferta a l’hotel i l’spa, inclòs el servei de càtering, però desapareix la botiga física que tenim a Ronda, només deixarem de fer la venda al detall”, diu Prats, que veu el tancament i el trasllat de la producció com “una actualització dels serveis. És un procés d’evolució natural que ens ha portat fins aquí, simplement”.

L’establiment ha estat llogat a llarg termini per La Caixa per habilitar-hi una nova oficina

Per repassar la història de la pastisseria Prats ens hem de remuntar a començaments del segle XX, quan va obrir les portes com a fleca al número 27 del carrer Tallada. “Vam començar cap a l’any 1906 com una petita fleca situada al centre de la ciutat i, amb el pas dels anys, ens vam traslladar al passeig de Ronda.” Així ho van fer el 1984 i ara, 112 anys més tard, la botiga física tancarà les portes, però el seu servei de càtering continuarà.

En motiu del seu tancament, la pastisseria oferirà, el 31 d’aquest mes, panellets, cava i moscatell als seus clients “com a mostra d’agraïment per la fidelitat que han tingut amb nosaltres al llarg d’aquests últims anys”, va concloure Prats. La família Prats posseeix, a part de la pastisseria, l’hotel, spa i saló de festes del complex Finca Prats al costat de l’N-240. Ara la pastisseria deixarà pas a La Caixa, que hi habilitarà tot un complex d’oficines modernes molt similar a les que ja té en seus com la que es troba a l’avinguda Catalunya o a la de plaça la Sal.

Una desena en un any i mig Aquest últim any i mig, aproximadament, són prop d’una desena les botigues històriques que han abaixat la persiana. A començaments del 2016 va tancar la Innovació, un dels establiments amb més solera de l’Eix que feia 93 anys que era al carrer Major. La botiga Tantull va tancar l’estiu passat després de 75 anys i el comerç d’electrodomèstics Electro Centre, amb 76 anys d’història a l’Eix Comercial, a la tardor del 2015. Altres botigues històriques que van anar tancant abans són l’Armeria Inglés (després de 141 anys); la farmàcia Pons (traslladada a Cappont després de 107 anys); o la sabateria Espuña, que també va tancar al carrer Major, encara que manté oberta la que té a la Zona Alta. Abans en van tancar altres, com la llibreria Fregola (creada el 1912), la botiga de músicaCasa Prat (1890) o la drogueria Simón (1890). Malgrat tot, a l’Eix Comercial encara persisteixen algunes botigues històriques com la Monrabà (1857), la botiga Casas (1869), la de música Casa Guarro (1883) o la joieria Lavaquial (1890). Així mateix, la farmàcia Aragonés, situada a la plaça Paeria, té orígens encara més antics.

tracking