SEGRE

UNIVERSITAT DISTINCIONS

Un 'honoris causa' de la UdL insta Lleida a ser la “ciutat digital del son”

Gozal, entre el rector i Barbé, al ser investit ‘honoris causa’.

Gozal, entre el rector i Barbé, al ser investit ‘honoris causa’.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida va investir ahir doctor honoris causa David Gozal, pneumòleg pedriàtic, professor titular de la Universitat de Chicago i especialitzat en el son. Va recordar que passem una tercera part de la vida dormint i que un 10-15% de la població té trastorns del son, que tenen a veure amb problemes d’aprenentatge, de cor, diabetis, depressió o Alzheimer.

Així mateix, va llançar el “repte que Lleida sigui la primera ciutat digital del son del món. Que la UdL, col·laborant amb el meu grup, pugui convertir el son en el veritable pilar de la salut”. “Em refereixo que tots els nostres aparells electrònics i la televisió ajudin que el son esdevingui una cosa sana i que ho recordin i n’avisin la població, que la informi sobre el son perquè puguin prendre una decisió. Més que forçar, cal educar informant de les conseqüències”, va explicar Gozal.

En aquest sentit, Ferran Barbé, professor de Medicina de la UdL, va dir que és molt probable que a Lleida i a Vitòria es desenvolupi aquest projecte, d’“una ciutat que cuida el son dels seus ciutadans, perquè els que tenen un son saludable tenen millor humor i produeixen més”.

tracking