SEGRE

EDUCACIÓ GUARDONS

Una alumna del Torre Vicens, la millor batxillera de Lleida

Rut Sisó, de Benavent, és una dels 40 alumnes que distingeix Ensenyament || Treball diari sense estrès, el seu secret

Rut Sisó estudia primer de Química a la URV.

Rut Sisó estudia primer de Química a la URV.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Rut Sisó, de Benavent de Segrià i exalumna de l’institut Torre Vicens de Lleida, rep avui per part del departament d’Ensenyament el Premi Extraordinari de Batxillerat, al qual poden optar un màxim de 44 alumnes catalans. Només poden aspirar al guardó els estudiants que tinguin una mitjana igual o superior al 8,75 al Batxillerat i es presentin a l’examen anual que convoca el departament.

El premi no és només tenir un reconeixement explícit en l’expedient acadèmic, sinó que eximeix del pagament de les taxes universitàries del primer curs, sufraga un curs en una escola oficial d’idiomes de Catalunya (EOI), l’estada en un centre d’investigació o institució relacionada amb el camp d’interès de l’alumne i la possibilitat de participar en els Premis Nacionals de Batxillerat.

El guardó eximeix de pagar el primer curs a la Universitat i sufraga un curs a l’EOI

A la Rut la va sorprendre rebre aquest premi. “No me l’esperava, vaig fer l’examen amb unes companyes que també treuen molt bones notes i a més tenia la sensació que alguna prova no m’havia anat bé”, va manifestar.

L’examen consisteix en una part comuna amb un comentari de text històric i un altre de text literari, un dels quals en castellà i un altre en català, i una prova sobre llengua estrangera. L’altra part és sobre una matèria específica que escull l’alumne. En el cas de Rut va ser Química, que és a més el grau que cursa actualment a la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona. Per a ella, el treball diari, compaginat amb la seua guitarra per evitar l’estrès i tenint una “vida social justa”, ha sigut la clau per aconseguir-ho, així com el seu 13,39 a la selectivitat.

Encara que aquest guardó eximeix de pagar el primer curs de la Universitat, la Rut ja el tenia gratuït a l’haver rebut la Matrícula d’Honor de Batxillerat al Torre Vicens.

“Vaig fer l’examen perquè em van animar els meus professors i perquè m’interessava pel curs de l’EOI, ja que tinc un bon nivell de francès i ara vull millorar el meu anglès”, va sentenciar.

tracking