SEGRE

EDUCACIÓ AJUTS

Concedides 3.606 beques de menjador, sols 473 del 100%

El consell comarcal del Segrià rep 4.930 sol·licituds, un 13% més que el 2017 || El Govern vol apujar el preu de la tarifa

Imatge del menjador de l’Escola Alba.

Imatge del menjador de l’Escola Alba.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell comarcal del Segrià ha rebut 4.930 sol·licituds de beques de menjador per a aquest curs, de les quals de moment n’ha concedit 3.606, una xifra que suposa el 73% del total de peticions. La majoria, 3.133, són ajuts del 50% del cost del menú escolar (val 6,20 euros al dia) i 473 són del 100%, cosa que significa que tan sols un 9,6% de les beques atorgades financen la totalitat del menjador. El curs passat, Ensenyament va rebre 4.309 sol·licituds, per la qual cosa aquest any han pujat un 13%. Actualment, n’hi ha 669 pendents de resolució –el termini per presentar-les va ser del 9 al 22 de maig del 2018–, mentre que el consell n’ha denegat 655, el 13% del total. Segons el consell, l’augment del nombre de sol·licituds per a aquest any “és a causa que els professionals de l’àrea de Serveis Socials que fan les atencions domiciliàries als municipis del Segrià es van encarregar de recollir les peticions de manera presencial en cada municipi, la qual cosa va ajudar una millor coordinació.” A més, va afegir que aquest fet va evitar que els sol·licitants haguessin de desplaçar-se fins a la seu a la plaça Sant Joan de Lleida.

Finalment, va assegurar que “la col·laboració del departament d’Ensenyament en els tràmits en escoles amb molts alumnes de Lleida ciutat ha suposat un gran suport”. En aquest sentit, va destacar “l’esforç de tots els professionals implicats”.

D’altra banda, Ensenyament revisarà les tarifes del menjador perquè hi hagi més monitors i que el sector no tingui una feina precària, segons El País. El rotatiu assegura que pujaria fins als 6,80 euros, import que, afirma, reclamen les empreses del sector i que la Generalitat analitzarà.

tracking