SEGRE

Classes de xinès al local del Clot per a fills de comerciants orientals

Queixes al Clot per una font

Queixes al Clot per una fontLLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació de veïns del Clot i Confluències i la de la Comunitat Xinesa de Lleida han arribat a un acord perquè els fills dels comerciants d’aquest país puguin aprendre la seua llengua materna al local social. Segons va explicar el president veïnal, Manel Rodríguez, “volem establir relacions amb tots els veïns del barri, amb els que són d’aquí de tota la vida i amb els immigrants”, va explicar i va assegurar que una de les prioritats és millorar la relació és amb la comunitat xinesa “ja que al Clot hi ha una trentena de comerços orientals”.

Representants d’aquesta comunitat i la junta de l’entitat veïnal es van reunir dimecres passat i van arribar a un acord per fer classes de xinès els dissabtes i els diumenges als fills dels comerciants orientals. “Primer la comunitat es farà sòcia de l’entitat veïnal i després contractarem professors”, va assenyalar Manel Rodríguez, que va destacar que “les classes estaran obertes a tots els fills de xinesos de la ciutat de Lleida”.

A més, no va descartar ampliar aquesta iniciativa amb altres col·lectius, com l’àrab o l’africà. “Cada vegada som una societat més multicultural i hem d’obrir-nos i relacionar- nos”, va manifestar. Rodríguez va explicar que la comunitat xinesa a Lleida compta amb 1.900 persones i 400 comerços.

tracking