SEGRE

COMERÇ GRANS SUPERFÍCIES

La llicència per a la gran botiga de Conforama a Copa d'Or, encallada des de fa més d'un any

La multinacional francesa, rival d’Ikea, no descarta anar a la via judicial si la Paeria manté el bloqueig || L’ajuntament diu que el promotor ha de reparar diverses deficiències al pla de mobilitat

Imatge virtual de l’establiment que Conforama vol obrir a la zona d’expanxión de Copa d’Or.

Imatge virtual de l’establiment que Conforama vol obrir a la zona d’expanxión de Copa d’Or.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La concessió de la llicència municipal per a la implantació a Copa d’Or d’una gran botiga de més de 4.400 metres quadrats de Conforama, multinacional francesa de l’equipament de la llar, està encallada des de fa més d’un any i l’empresa no descarta anar a la via judicial si la Paeria segueix frenant el permís. Aquesta cadena de distribució, que és la principal rival d’Ikea, preveu obrir en una parcel·la situada al costat del McDonald’s. Fonts de la firma propietària dels terrenys van explicar que van presentar el projecte a l’ajuntament per demanar la llicència el març del 2017.

Van detallar que transcorreguts diversos mesos, ja a la tardor, la Paeria va demanar una millora de les façanes i volum de l’edifici que es va portar a terme. A més, el projecte duia associada una millora de la mobilitat, per a la qual van presentar el projecte per desdoblar el carrer Maria Montessori i van aportar l’aval que garantia el cent per cent del finançament. Just després, la llicència comercial concedida per la Generalitat va suggerir incorporar una intersecció a l’Ll-11 que possibilités anar a peu des del carrer Riu Ebre, a Cappont, fins a Maria Montessori.

La promotora destaca que Conforama assumeix el pressupost de l’obra i també l’ha avalat al cent per cent, i entre les dos actuacions viàries preveu invertir uns 400.000 euros. Segons les mateixes fonts, el problema és que l’ajuntament només fa que demanar canvis de detall en aquesta cruïlla que no afecten en absolut el compromís de la seua execució per part de Conforama, tenint en compte que ha avalat la totalitat de la inversió prevista. “Les setmanes van passant i ens fan passar d’una cosa a l’altra malgrat que tot està garantit al cent per cent”, van lamentar. Per això, van apuntar que en cas que aquesta situació de bloqueig es mantingui, Conforama es plantejarà anar als tribunals.

Al seu torn, fonts municipals van dir que “la llicència està en tràmit pendent que l’interessat doni compliment al requeriment en relació amb les deficiències de l’estudi de la mobilitat generada, així com altres aspectes sobre les actuacions per complir les obligacions urbanístiques que comporta l’estudi”.

tracking