SEGRE

ECONOMIA IMPOSTOS LOCALS

El 'sí' de Ciutadans i l'abstenció, almenys, del PP permetrà al govern del PSC congelar taxes

La proposta d’ordenances fiscals per al 2019 prosperarà al ple de la Paeria d’aquest divendres || Els grups que no els donen suport critiquen que no s’hagi rebaixat l’IBI, com es va fer el 2017 i el 2018

El ple de divendres aprovarà les ordenances fiscals del 2019, que preveuen congelar taxes.

El ple de divendres aprovarà les ordenances fiscals del 2019, que preveuen congelar taxes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La proposta del govern del PSC de congelar de forma general les taxes i impostos municipals del 2019 per setè any consecutiu (a excepció de l’Impost sobre Béns Immobles, que va baixar un 2% el 2017 i un 1% el 2018 gràcies a un acord amb PDeCAT, Cs i PP) prosperarà al ple de la Paeria de divendres que ve gràcies al vot favorable de Ciutadans (Cs) i l’abstenció, almenys, del PP. La raó? Que d’aquesta manera hi haurà més vots a favor que en contra, ja que el a la congelació obtindrà tretze vots (els nou del govern, comptant l’edil d’Units per Avançar, i els quatre de Cs, a un de la majoria absoluta) i en contra només hi podria haver dotze en cas que tota la resta de grups de l’oposició hi votés en contra.La portaveu del grup municipal de Ciutadans, Ángeles Ribes, va defensar el seu vot favorable a la proposta del govern a l’estar d’acord a mantenir la congelació de taxes i el del PP, Joan Vilella, va dir que s’inclinen per una “abstenció oberta al diàleg”, de manera que podrien canviar al en el cas que el PSC acceptés negociar una nova rebaixa de l’IBI.

La tinenta d’alcalde Montse Mínguez va ratificar que aquest impost quedarà congelat, igual que la resta, de manera que no acceptarà cap al·legació en aquest sentit, com les que han presentat diversos grups de l’oposició. Per la seua part, el president del grup del PDeCAT i Unió, Toni Postius, no va concretar ahir si s’abstindran com van fer a la comissió d’Economia o hi votaran en contra. En canvi, el president del grup d’ERC-Avancem, Carles Vega, va assegurar que ja han acordat votar en contra de l’expedient d’ordenances fiscals. El president del grup de la Crida, Francesc Gabarrell, va apuntar que demà es reuniran per acabar de detallar el vot, com va afirmar el del Comú, Carlos González, encara que en aquest cas va postil·lar que proposaran a l’assemblea decantar-se per l’abstenció a la votació.

El Comú insta a prolongar tot l’any el termini per demanar una bonificació del 80% de l’IBI a l’Horta

Així mateix, el Comú reclama al govern municipal que prolongui durant tot el 2018 el termini per demanar la bonificació del 80 per cent de l’IBI a les edificacions de l’Horta per compensar l’impacte de la revisió dels valors cadastrals, ja que només l’han sol·licitat dos i n’han estat acceptat una. El grup assegura que hi ha uns cinc-cents pagesos afectats i considera que molts “no tenien la informació d’aquesta bonificació” i que “la Paeria no la va difondre entre les persones afectades”.

tracking