SEGRE

Admesa a tràmit una querella contra responsables polítics i policials per les càrregues de l'1-O a Lleida

La denúncia planteja delictes com el de tortura, prevaricació o desordre públic i el jutge ordena identificar els agents

La roda de premsa d'Advocacia per la Democràcia aquest dimecres.

El jutjat admet a tràmit una querella contra responsables polítics i policials per les càrregues de l'1-O a Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’instrucció número 1 de Lleida ha admès a tràmit la querella presentada per l’associació Advocacia per la Democràcia contra l’exsubdelegada del Govern Inma Manso i el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos per l'operatiu policial de l'1-O.

La querella admesa a tràmit planteja delictes com el de tortura, ja que els denunciats consideren que en l’operatiu hi va haver una finalitat de “castigar els votants”, més enllà de comissar les urnes. També acusen els responsables de les càrregues policials de prevaricació, fets delictius contra els drets individuals, prohibició de reunió pacífica i desordre públic, entre d’altres.

En admetre a tràmit la querella d’Advocacia per la Democràcia el jutge demanarà com a proves en els pròxims mesos la identificació de tots els agents que van participar en les càrregues policials de l’1-O i les comunicacions entre Policia Nacional i Guàrdia Civil durant l’operatiu.

tracking