SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA FAMILIAR

La Urbana deté un jove per pegar a la seua mare al carrer del Nord

La víctima va demanar socors als veïns, que van trucar a la policia || Els agents van entrar per la galeria al no obrir-los el sospitós, sorprès ‘in fraganti’

Moment en què els agents de la Urbana s’enduen detingut el presumpte agressor.

Moment en què els agents de la Urbana s’enduen detingut el presumpte agressor.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana va detenir ahir a la tarda un jove de 19 anys acusat de pegar a la seua mare, de 51 anys, quan els dos es trobaven al domicili familiar, situat en un primer pis del número 19 del carrer del Nord, al barri de Noguerola. El sospitós va ser arrestat com a suposat autor d’un delicte de violència en l’àmbit familiar, segons van confirmar des de la Guàrdia Urbana.

El succés va tenir lloc minuts abans de les sis de la tarda. Els veïns van trucar a la policia després que sentissin la dona cridant socors. Els agents van haver d’accedir a l’habitatge per la galeria ja que ningú els obria la porta. A l’interior van sorprendre in fraganti el jove pegant a la seua mare, segons fonts properes al cas. La Urbana va desplaçar a la zona tres patrulles i també va anar-hi una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Per causes desconegudes, el jove va agredir suposadament la seua mare i es va autolesionar en una mà. En un primer moment, els sanitaris van atendre al domicili tant la mare com el seu fill. Cap d’ells va necessitar trasllat a un centre mèdic. Cap a les 18.15 hores, una patrulla es va emportar el detingut cap a la caserna. Durant la intervenció, la Guàrdia Urbana va tallar la circulació en un tram d’aquest carrer del barri de Noguerola.

La dona i el seu fill, que es va autolesionar, van ser atesos pels sanitaris en el mateix domicili

Les denúncies per violència familiar van augmentar l’últim any a Lleida. El 2017 es van registrar un total de 434 delictes, entre els quals va augmentar les agressions de fills a pares. Concretament, segons la Memòria de la Fiscalia de Lleida, hi va haver 62 investigats, un 7% més que el 2016. Quant als adolescents, un total de 16 menors van ser imputats per maltractament, una violència exercida contra pares i germans, en la majoria de vegades. En molts dels casos, els agressors són homes i els pares no denuncien fins que la situació és insostenible.

tracking