SEGRE

URBANISME EQUIPAMENTS

Llívia deixarà d'abocar les aigües residuals a la séquia de les Planes

La Paeria connectarà al clavegueram del barri al de la ciutat amb una obra pressupostada en 575.000 euros || El projecte es portarà a terme en setze setmanes

Les clavegueres de Llívia es connectaran a la xarxa municipal amb aquesta actuació.

Les clavegueres de Llívia es connectaran a la xarxa municipal amb aquesta actuació.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament ha redactat un projecte per connectar el clavegueram del barri de Llívia a la xarxa de la ciutat. Ho farà a partir de la construcció d’una nova Estació de Bombatge d’Aigües Residuals (EBAR) de formigó armat per bombar-les des del punt actual on s’aboquen les aigües, a la séquia de les Planes, fins a la xarxa de clavegueram de la ciutat. L’actuació també comportarà la construcció d’una nova canonada d’impulsió per transportar les aigües bombades des de la nova EBAR fins a la xarxa local i es rehabilitarà el col·lector que hi ha actualment des de Llívia fins a la séquia de les Planes. El pressupost per a aquest projecte és de 575.207,69 euros i el consistori preveu que aquesta actuació tindrà una durada aproximada de setze setmanes.

Actualment, les aigües residuals i pluvials d’aquest barri van a parar a un únic col·lector de 500 mil·límetres de diàmetre que va pel camí de Llívia fins a la carretera LP-9221 i desemboca en un medi natural. Amb aquesta actuació s’ampliarà el clavegueram des d’aquest punt fins a arribar a la xarxa de la ciutat. El consistori ja va realitzar una actuació similar durant la remodelació del barri del Noguerola en què es va connectar a la xarxa de la ciutat les clavegueres de diverses cases d’aquest barri que deixaven anar les aigües al riu Noguerola.

Per la seua banda, l’ajuntament també es troba en procés de detectar i substituir les canonades de plom de la partida de Sucs després que es detectessin alts nivells d’aquest metall a l’aigua d’algunes cases d’aquesta Entitat Municipal Descentralitzada (EMD).

tracking