SEGRE

SANITAT

L'Aliança, tancada fins al juny per ser rehabilitada per complet

L’empresa propietària, Divina Pastora, invertirà 8 milions per reparar els problemes estructurals que ha detectat

L'Aliança tancada fins al juny per ser reabilitada per complet

L'Aliança tancada fins al juny per ser reabilitada per completSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La propietària de la Clínica de Ponent (l’antiga L’Aliança) invertirà vuit milions d’euros en la rehabilitació integral de l’edifici de Prat de la Riba, que va ser desallotjat el passat dia 11 després de detectar una esquerda en una paret interior, encara que les consultes externes, situades al Passatge de la Premsa, sí que estan actives. Les obres obligaran a mantenir la clínica tancada almenys fins la primera setmana de juny del proper any. Així ho ha afirmat aquest matí Armando Nieto, president de Divina Pastora, la propietària del centre, després de reunir-se amb l’alcalde de Lleida. Nieto ha explicat que, després de fer sondatges a tot l’immoble, han detectat "determinades actuacions no massa afortunades dels anys noranta, qüestions estructurals que no s’havien d’haver donat mai, que no s’han pogut localitzar prèviament perquè l’edifici quan està 'vestit’ no es veu, i han motivat una fallada en un element estructural". "No fa pensar que l’edifici podia ensorrar-se, però sí que és prou greu perquè qualsevol altra qüestió addicional pogués haver generat un problema important per a la salut de pacients i treballadors", ha detallat, i ha subratllat que han contractat a "els millors especialistes de Barcelona per fer les reparacions necessàries en el menor temps possible".

"Confiem que en la primera setmana de juny puguem tenir l’activitat oberta. No vol dir que l’edifici estigui completament restaurat, però sí les parts fonamentals perquè sigui segur i sigui adequat a la normativa vigent. Deixarem un edifici sòlid per als propers quaranta anys", ha assegurat Nieto.

Així mateix, el president de Divina Pastora ha apuntat que "pel bé dels treballadors i els pacients, fem un esforç ingent, no habitual, de gastar vuit milions d’euros a canvi de res, de mantenir una paraula amb la Generalitat de rescatar la clínica", per la qual cosa va demanar "a tots els agents involucrat que es faci de la millors manera, amb el menor cost i de la forma més accelerada". "Tenim uns gestors, un accionista (Divina Pastora) que ha de finançar el tema, uns treballadors, un ajuntament i fins i tot Hisenda, i tots hem d’estar absolutament convençuts que val la pena recuperar l’hospital", ha reiterat.

També ha indicat que aquesta setmana concretaran la situació laboral dels treballadors (uns dos-cents), que "durant un temps veuran reduïts els seus ingressos", i ha afegit que estan tancant acords amb diferents clíniques i hospitals" per continuar practicant les proves i operacions derivades pel CatSalut.

Per la seua part, l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha expressat el seu "suport total a l’empresa per recuperar la normalitat a la clínica".

tracking