SEGRE

La Paeria destaca que l'empresa de Torre Salses és espanyola

Part de l’àrea de Torre Salses, el denominat pla parcial SUR 42, entre la Bordeta i els Magraners.

Part de l’àrea de Torre Salses, el denominat pla parcial SUR 42, entre la Bordeta i els Magraners.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip de govern de la Paeria va remarcar ahir que Eurofund Parc Lleida, empresa que promou la zona comercial de Torre Salses i amb la qual té un conveni per desdoblar el vial Víctor Torres, “és una societat espanyola que tributa i atén tots els seus compromisos fiscals a Espanya”. Va afegir que l’expedient d’aquest conveni es va iniciar el desembre de l’any 2015 i que el mateix alcalde, Fèlix Larrosa, va lamentar en el ple del passat 5 d’octubre en el qual es va aprovar “la dilació en el temps de tot aquest procés”.

Així mateix, va assenyalar que el procés de tramitació del pla parcial SUR-42 de Torre Salses ha sigut “totalment transparent” i que el pla “s’aprova després de tots els informes sectorials dels diferents departaments de la Generalitat i amb l’informe favorable de la comissió territorial d’Urbanisme”.

L’equip de govern va sortir així al pas de les crítiques de part de l’oposició arran d’un article publicat per El Món.cat que indica que la promotora Eurofund Parc Lleida S.L. està relacionada amb paradisos fiscals perquè està participada per una societat domiciliada a les illes Verges, quan la Paeria va aprovar en el ple del juliol declarar Lleida “territori lliure de paradisos fiscals”. A més, l’escrit apunta que el projecte s’ha tramitat “amb una insòlita celeritat”. Arran d’aquesta informació, la Crida-CUP va exigir la “immediata rescissió del contracte”, mentre que el PDeCAT va dir via Twitter que, si es confirma aquesta informació, “demanarem la paralització de l’expedient i la retirada del conveni”.

Per la seua part, fonts de l’empresa van ratificar que el seu domicili és a Espanya i paga els seus impostos aquí. Van detallar que està participada per dos empreses, una amb seu a Espanya i una altra a Luxemburg, i van recordar que aquest últim país no és un paradís fiscal i que la societat no té relació amb cap paradís fiscal. Van afegir que els tràmits per tirar endavant aquest projecte s’han eternitzat perquè “va ser presentat el 2013”.

tracking