SEGRE

SANITAT EQUIPAMENTS

L'Aliança estarà tancada fins al juny i l'ERO afectarà 177 dels 215 empleats

L’Aliança estarà tancada fins al proper mes de juny, mentre es duen a terme les obres per rehabilitar la clínica, que costaran vuit milions d’euros. La propietària, Divina Pastora, va confirmar ahir que l’ERO afectarà 177 dels seus 215 empleats, que estaran a l’atur fins que la clínica torni a estar en funcionament.

Imatge de l’interior de la clínica apuntalada.

Imatge de l’interior de la clínica apuntalada.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La propietària de la Clínica de Ponent (l’antiga L’Aliança), Divina Pastora, invertirà vuit milions d’euros en la rehabilitació integral de l’edifici de Prat de la Riba, que va ser desallotjat el passat dia 11 al detectar una esquerda en una paret interior de la segona planta, encara que les consultes externes, situades al passatge de la Premsa, sí que estan actives. Les obres obligaran a mantenir la clínica tancada almenys fins a la primera setmana de juny de l’any que ve i la propietària presentarà avui davant del departament de Treball un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afectarà 177 dels seus 215 empleats. Divina Pastora no cobrirà cap percentatge del seu sou, per la qual cosa estaran a l’atur durant aquest temps.

Així ho va afirmar ahir Armando Nieto, president de Divina Pastora, la propietària del centre, després de reunir-se amb l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa. Nieto va explicar que, després de fer sondatges a tot l’immoble, han detectat “determinades actuacions no gaire afortunades dels anys noranta, qüestions estructurals que no s’haurien d’haver donat mai, que no s’han pogut localitzar prèviament perquè l’edifici quan està vestit no es veu, i han motivat una fallada en un element estructural”.

Encara queda pendent un altre informe sobre l’estat dels fonaments de l’edifici, que ha multiplicat el pes

“No fa pensar que l’edifici podia ensorrar-se, però sí que és prou greu perquè qualsevol altra qüestió addicional pogués haver generat un problema important per a la salut de pacients i treballadors”, va detallar, i va subratllar que han contractat “els millors especialistes de Barcelona per fer les reparacions necessàries en el menor temps possible”.

“Confiem que la primera setmana de juny puguem tenir l’activitat oberta. No vol dir que l’edifici estigui completament restaurat, però sí les parts fonamentals perquè sigui segur i sigui adequat a la normativa vigent. Deixarem un edifici sòlid per als propers quaranta anys”, va assegurar.

Tot i així, fonts pròximes al centre van precisar que encara queda pendent un segon informe sobre els fonaments de l’edifici, que ha de confirmar si suporten el pes de la clínica, que s’ha multiplicat amb el pas del temps. Tanmateix, van confiar que aquest informe serà favorable, “ja que si no Divina Pastora no hauria anunciat cap projecte de rehabilitació”, van afirmar les fonts.

Així mateix, Nieto va apuntar que “pel bé dels treballadors i els pacients, fem un esforç ingent, no habitual, de gastar vuit milions d’euros a canvi de res, de mantenir una paraula amb la Generalitat de rescatar la clínica”, per la qual cosa va demanar “a tots els agents involucrats [gestors, accionistes, treballadors, ajuntament i fins i tot Hisenda, va dir] que es faci de la millor manera, amb el menor cost i de la forma més accelerada”.

Per la seua part, l’alcalde va expressar el seu “suport total a l’empresa per recuperar la normalitat a la clínica”.

malestar i resignació entre els treballadors pels vuit mesos a l'atur

Després de l’anunci de la propietària de la Clínica de Ponent, Divina Pastora, de l’aplicació de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) a 177 treballadors, l’ambient ahir entre la majoria d’ells era de força malestar i resignació. D’una banda, confiaven que la clínica assumiria part del seu sou, però l’amo de Divina Pastora, Armando Nieto, va confirmar ahir en una reunió amb el comitè d’empresa que no hi haurà cap tipus d’aportació i es cobrarà el 100% de l’atur, van apuntar assistents a la trobada. En aquest sentit, van manifestar que Nieto va detallar que l’ERO s’aplicarà des del primer dia en què el centre va tancar, l’11 d’octubre, i es prolongarà fins al 31 de maig, gairebé vuit mesos, cosa que significa que els treballadors “gastaran” bona part del període de prestació de subsidi d’atur a què tenen dret. Fonts del comitè van explicar que Divina Pastora presentarà avui l’ERO davant del departament de Treball, que hi haurà de donar el vistiplau en els propers dies, i que preveu informar tots els empleats quan s’hagi aprovat.

Sense concretar alternatives per a operacions El departament de Salut encara està a l’espera que Divina Pastora li notifiqui les diferents propostes per assumir l’activitat que té contractada amb el CatSalut. Segons va confirmar la delegada de Salut, Divina Farreny, “és qüestió d’hores que ens entregui tots els documents i llavors haurem d’estudiar-los per donar la nostra autorització”. També va assenyalar que ho volen “tot detallat, per exemple, si es treballarà amb personal de L’Aliança”. Una de les possibilitats és que les mamografies es facin al CAP de Prat de la Riba i l’oftalmologia, a la clínica ILO.

Imatge de l’interior de la clínica apuntalada.

Imatge de l’interior de la clínica apuntalada.SEGRE

tracking