SEGRE

EDUCACIÓ NORMATIVA

Preinscripció sense punts per a celíacs i pares exalumnes

El Govern vol eliminar-los el curs 2019-2020 per fomentar la igualtat d’accés || Consulta a la comunitat educativa

Tornada a l’escola digital

Tornada a l’escola digitalSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat té intenció d’eliminar la puntuació complementària que en la preinscripció atorga punts extra per accedir a un col·legi als alumnes que pateixen una malaltia crònica, inclosa la celiaquia (10 punts), o que els seus pares, tutors o germans van ser un dia alumnes del centre a què opten entrar (5 punts). El Consell Executiu va aprovar ahir obrir un procés de consulta a la comunitat educativa prèvia a la modificació del decret d’admissió d’alumnes. La portaveu del Govern, Elsa Artadi, va argumentar el canvi amb l’objectiu de “lluitar contra la segregació escolar”. Preveuen aplicar-lo el curs 2019-2020 i amb aquest esperen fomentar la igualtat d’oportunitats en el marc de l’educació inclusiva.

Ensenyament, que ja havia anunciat la seua voluntat d’eliminar aquesta puntuació, remarca que els menjadors escolars ja incorporen menús específics per a alumnes amb malalties i indica que obtenir punts per tenir pares exalumnes “va contra l’equitat i la igualtat en l’accés”. Sí que es manté la puntuació per tenir germans al centre. Artadi va destacar que per “fomentar la participació i la transparència” es farà una consulta entre la comunitat educativa i va animar a participar en el portal de la Generalitat. D’altra banda, el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, va sol·licitar ahir al Consell Escolar de Catalunya l’elaboració d’un informe sobre les noves pràctiques dels centres en l’ús del mòbil a les aules. La idea és detectar i visibilitzar les pràctiques innovadores d’èxit perquè es puguin traslladar a diferents contextos educatius i que, alhora, assegurin l’equitat i l’èxit de tots els alumnes. La Generalitat recorda que un dels seus objectius per als propers anys és impulsar la investigació i la cultura digital com a peces clau i vertebradores de la transformació educativa.

Vaga el 29 de novembre contra les retallades educatives Els sindicats USTEC-STEs, Sspepc-Sps i CGT convoquen vaga a l’ensenyament públic per al 29 de novembre per reclamar el restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades, la retirada del decret de plantilles i la reducció de ràtios a l’aula. Creuen que les retallades han generat un “greu deteriorament” de les condicions laborals i critiquen que el finançament educatiu estigui lluny del 6% establert en la llei d’Educació de Catalunya. Demanen eliminar els terços de jornada, més personal per atendre la diversitat i la consolidació laboral d’interins.

tracking