SEGRE

Un informe situa Lleida a la mitjana de ciutats sostenibles

Imatge d’arxiu de la vista aèria de Lleida.

Imatge d’arxiu de la vista aèria de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi que ha portat a terme l’Institut de la Sostenibilitat sobre el progrés de les ciutats cap a un desenvolupament més sostenible situa la ciutat de Lleida a la meitat de la taula de les 52 capitals de província de l’Estat. La capital del Segrià destaca pel que fa a l’apartat de Transparència i Cooperació, i se situa al davant de ciutats com València, Màlaga o Girona, mentre que respecte a l’apartat ambiental se situa com la vuitena pitjor del rànquing, només per sobre de municipis com Tarragona, Ourense o Castelló.

En els altres apartats, que són els d’Economia i Política Socials, la ciutat se situa al mig de la taula, encara que l’informe també destaca que Lleida, juntament amb les tres capitals basques, és una de les ciutats que més inverteixen en educació, especialment la que es dedica a famílies i de les que més gasten en educació privada per llar. Quant a la contaminació acústica i el soroll, Lleida és de les que rep pitjor puntuació juntament amb Toledo, Tarragona i Ourense per ser ciutats petites, ja que, segons l’estudi, “són les que menys problemes de soroll haurien de tenir”.

Respecte als nivells de sostenibilitat i medi ambient, la capital del Segrià ocupa el lloc 21 en el rànquing general, encara que en la classificació d’aquest camp a les ciutats d’interior ocupa el número 7 amb una puntuació de 3,032 sobre 5.

tracking