SEGRE

SEGURETAT PROJECTES

La Paeria estudia ampliar a més barris les patrulles d'urbans a peu

Larrosa indica que la Bordeta n’ha sol·licitat || Reclama a la Generalitat més implicació i una cinquantena més d’agents de Mossos d’Esquadra per a la capital

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més barris, a banda del Centre Històric i la Mariola, podrien tenir també patrulles d’urbans a peu. L’alcalde, Fèlix Larrosa, va anunciar ahir que la regidoria de Seguretat i la intendència de la Urbana “treballen, a més de la possibilitat d’exportar les patrulles a altres barris, en una visió global del cos”, i va apuntar que l’associació de veïns de la Bordeta també ha requerit aquest servei. Així mateix, va instar a una coordinació amb els Mossos d’Esquadra, ja que “hi ha la necessitat de presència de més agents a peu al carrer” i va reclamar de nou a la Generalitat cinquanta agents més per a policia autonòmica. Larrosa, que va visitar ahir la Mariola, va destacar que la presència d’urbans “ha generat empatia amb els veïns i un augment de la confiança i la seguretat”. “Estem satisfets, però hem de continuar atents perquè la gent pugui viure amb normalitat i per aconseguir-ho és bàsic tenir una bona convivència”, va assenyalar. L’intendent de la Urbana, Josep Ramon Ibarz, va detallar que hi ha una patrulla fixa al barri les vint-i-quatre hores i va assenyalar que les principals actuacions són en matèria de civisme, com “fer-los recollir el que tiren a terra”, i de convivència, com “mediacions en discussions”.

D’altra banda, l’alcalde va anunciar tres nous educadors per al barri i l’inici aquest mes de tallers de reflexió sobre el futur “model urbanístic, arquitectònic i habitacional” del barri, en el marc del pla Mariola 20.000, que preveu enderrocar els antics blocs Ramiro Ledesma i promoure nous habitatges, en un termini de deu anys. També va assenyalar que “de forma immediata” començaran a enquestar tots els veïns de la Mariola. Va afegir que demanarà al conseller de Territori “la participació de la Generalitat” en el pla, “ja que acaben d’aprovar una línia pressupostària per a la compra d’habitatges”. També preveu reunir-se amb l’Estat pel mateix motiu.

Ajuda per a 1.073 persones a casa i 5.973 usuaris de la teleassistència El Servei d’Ajuda a Domicili de la Paeria per a persones grans arriba aquest any als 1.073 usuaris, dels quals 163 són nous, i deixa al mes una mitjana 6.400 hores. Un 56,47 per cent són més dependents i un 59,73 per cent supera els 65 anys. Pel que fa a la teleassistència, té 5.973 usuaris, 755 d’incorporats durant aquest exercici, i durant els deu primers mesos de l’any s’han atès 2.566 emergències a través d’aquest servei. A més, trenta-vuit persones utilitzen el servei Menjar sobre Rodes. L’alcalde va visitar ahir les instal·lacions del servei d’atenció domiciliària al centre cívic de la Mariola i va afirmar que estan pensant com redissenyar i ampliar els serveis socials de la ciutat, des del punt de vista urbanístic, sociosanitari i comercial. Fèlix Larrosa va assegurar que aquest servei municipal és un “referent per a altres ciutats” i el va qualificar com “un retorn que la gent gran es mereix”.

Un agent de la Guàrdia Urbana, ahir als antics blocs Ramiro Ledesma.

Un agent de la Guàrdia Urbana, ahir als antics blocs Ramiro Ledesma.MAGDALENA ALTISENT

Un agent de la Guàrdia Urbana, ahir als antics blocs Ramiro Ledesma.

Un agent de la Guàrdia Urbana, ahir als antics blocs Ramiro Ledesma.MAGDALENA ALTISENT

tracking