SEGRE

SUCCESSOS OPERACIÓ POLICIAL

Desarticulada una banda que robava a camions en àrees de servei de Lleida

Cinc assalts a l’autovia i l’autopista a Ponent i 32 més a Osca i Saragossa || Els onze arrestats sostreien furgons comercials, als quals canviaven la matrícula, per traslladar la mercaderia robada

Vista del material intervingut per la Guàrdia Civil en l’operació.

Vista del material intervingut per la Guàrdia Civil en l’operació.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal dedicada al robatori en camions a àrees de servei de Lleida mitjançant el mètode denominat loneros. En total, s’ha arrestat onze persones i una altra està sent investigada per almenys 37 robatoris de mercaderies a l’interior de camions de gran tonatge en la seua ruta de pas per l’autovia A-2 i l’autopista AP-2 a les províncies de Lleida, Osca i Saragossa, aprofitant les seues parades en les diferents àrees de servei.

Segons en va informar ahir la Guàrdia Civil, dels 37 robatoris imputats a l’organització, cinc es van cometre a Lleida. Les investigacions es van iniciar el mes de febrer passat després d’haver-se detectat diversos robatoris a l’interior de camions amb el mateix modus operandi mentre es trobaven estacionats. Els investigadors van determinar que tots els membres d’aquesta organització residien a la província de Barcelona i que, després de cometre els assalts, dipositaven la mercaderia en una nau d’un polígon industrial de la localitat de Rubí, per a la venda posterior a tercers. Altres vegades portaven una part del material robat als seus domicilis al costat de les eines utilitzades per cometre els robatoris.

Per dur a terme l’activitat delictiva, els detinguts utilitzaven turismes de la seua propietat per arribar fins a les àrees de servei i per carregar la mercaderia sostreien furgons comercials a què canviaven les matrícules per altres d’un vehicle similar per no ser detectats i passar desapercebuts en els diferents controls de peatge de les autopistes. Per tal de poder canviar les matrícules, disposaven d’un taller amb les eines necessàries per a la fabricació i col·locació de les plaques.

En l’operació, els agents han dut a terme diversos escorcolls en localitats de Barcelona i s’han intervingut, entre d’altres, vint-i-cinc telèfons mòbils, televisors d’alta gamma, petits electrodomèstics, diversa quantitat de perfums, ulleres de sol, calçat, roba i complements de diferents marques i productes cosmètics i d’higiene personal. També es va requisar el material que han fet servir per a dur a terme els diversos robatoris com són eines, una matriu encunyadora, una premsa manual del fabricant de matrícules europees, quatre vehicles i més de 9.000 euros en metàl·lic. Els detinguts són onze homes d’entre 20 i 42 anys veïns de Barcelona ciutat, Terrassa i Santa Coloma de Gramenet. Se’ls imputa els delictes de pertinença a organització criminal, robatori amb força i falsificació documental. Quatre d’ells ja han ingressat a la presó.

Vista del material intervingut per la Guàrdia Civil en l’operació.

Vista del material intervingut per la Guàrdia Civil en l’operació.GUARDIA CIVIL

tracking