SEGRE

Jutges i fiscals demanen un seguiment massiu de la vaga el 19 de novembre

La consellera de Justícia, Ester Capella, anuncia que l'ampliació del Canyeret entrarà en funcionament a finals d'any.

Visita als nous jutjats de LleidaAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les quatre associacions de jutges i les tres de fiscals han demanat aquest dilluns suport als membres d’ambdues carreres per aconseguir un seguiment "massiu" de la vaga convocada per al 19 de novembre després de comprovar que el Ministeri de Justícia continua sense atendre les seues reivindicacions laborals i salarials. En un comunicat conjunt, les set associacions recorden la vaga que van convocar de forma conjunta el mes de maig passat per "el menyspreu i deixadesa" del Govern davant de les seues "legítimes peticions" per millorar la justícia i les seues condicions professionals i asseguren que, amb l’arribada del PSOE a l’Executiu, "tot continua igual".

"La Justícia continua injuriada. En el projecte de pressupostos per al 2019 res no fa indicar que les partides per a Justícia i salaris de jutges i fiscals augmentin. La constitució de la Taula de Retribucions s’ha intentat subvertir en un organisme burocràtic buit de contingut, amb una clara finalitat obstructiva i gens pràctica", denuncien. Davant d’aquest panorama, han decidit reprendre el camí de protestes i mesures de pressió, "amb l’exclusiva finalitat d’aconseguir que la Justícia assoleixi el paper que es mereix en un autèntic Estat de Dret", asseguren.

La vaga general del 19 de novembre en la carrera judicial i fiscal, expliquen, serà la primera d’aquestes mobilitzacions i, si arribat aquell dia no hi ha respostes "adequades", es podran convocar noves mesures de pressió en les setmanes següents.

Jutges i fiscals asseguren que quan Dolores Delgado va ser nomenada ministra de Justícia li van oferir col·laboració i lleialtat, però li van advertir també que la seua oferta no era "una carta blanca".

El comunicat està firmat per l’Associació Professional de la Magistratura (APM), l’Associació de Jutges Francisco de Vitòria (AJFV), Jutgesses i Jutges per a la Democràcia (JpD), Foro Judicial Independiente (FJI), l’Associació de Fiscals (AF), la Unió Progressista de Fiscals (UPF) i l’Associació Professional i Independent de Fiscals (APIF). Segons expliquen, ja han iniciat els tràmits necessaris per organitzar l’aturada, amb la constitució de comitè de vaga, la comunicació del preavís i la sol·licitud de serveis mínims.

En la inèdita vaga que van protagonitzar junts el passat 22 de maig el Consell General del Poder Judicial no va fixar serveis mínims en no estar regulat el dret a la vaga d’aquests col·lectius. Segons les dades de les associacions, més del 65 % dels jutges i el 52% dels fiscals van penjar la toga aquell dia, el que va obligar a suspendre milers de diligències i vistes als jutjats.

No només la vaga de jutges i fiscals pot alterar la feina dels jugats aquest mes de novembre. Els sindicats CSIF, STAJ, CCOO i UGT han convocat una vaga dels funcionaris de l’administració de justícia per al 16 de novembre i els lletrats de l’administració de justícia, abans coneguts com a secretaris judicials, protagonitzaran una aturada de dos hores el dia 13.

tracking