SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Absolt d'un robatori malgrat que l'incriminava l'empremta dactilar

La Fiscalia sol·licitava tres anys de presó per rebentar una màquina escurabutxaques || Exculpat perquè no van citar al judici el mosso que va trobar el rastre

Imatge d’arxiu de la vista aèria de Lleida.

Imatge d’arxiu de la vista aèria de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat penal número 3 de Vilanova i la Geltrú ha absolt un lleidatà acusat de robar en un bar de Viladecans malgrat que els Mossos d’Esquadra van trobar-ne l’empremta dactilar a l’interior d’una màquina escurabutxaques rebentada a l’establiment. El jutge considera que no s’ha acreditat que l’acusat sigui l’autor del robatori malgrat una prova tan contundent. Basa la resolució en el fet que no es va citar al judici l’agent dels Mossos d’Esquadra que va trobar l’empremta a la màquina. La Fiscalia sol·licitava per al lleidatà una condemna de tres anys de presó o l’expulsió d’Espanya per un període de cinc anys com a autor d’un delicte de robatori amb força en les coses.

El robatori es va produir el 9 de gener del 2014. Un lladre va forçar la porta d’un bar i va sostreure’n 1.112 euros, dels quals 562 eren de la màquina recreativa. A més, va causar desperfectes valorats en uns 1.500 euros. El veí de Lleida va ser acusat i jutjat després que els Mossos acaressin tres empremtes, una de les quals amb “dotze punts característics de l’acusat que estava al dispositiu de l’interior de la màquina”. L’home, defensat pel lletrat Xavier Prats, va assegurar al judici que no havia estat mai a Viladecans, encara que sí que va participar en el robatori d’una màquina escurabutxaques a l’Hospitalet de Llobregat.

El jutge considera que no és una prova de càrrec suficient per atribuir l’autoria a l’acusat

El jutge determina que “no s’ha desvirtuat la presumpció d’innocència que emparava l’acusat” malgrat que els Mossos d’Esquadra van determinar que l’empremta “pertanyia sense cap mena de dubte” a aquest home. Un indici o prova que, segons el jutge, té valor “nul a efectes de fonamentar sentència condemnatòria”. El magistrat reitera que al no poder comptar amb la versió de l’agent i no haver-se examinat directament la peça de la màquina escurabutxaques en què es va trobar l’empremta, el relat dels pèrits no compta amb valor probatori. D’aquesta forma, “no es pot atribuir l’autoria dels fets a l’acusat i és procedent dictar una sentència absolutòria”.

Un altre acusat va ser condemnat amb aquesta prova per robar una TV Es dóna la circumstància que l’Audiència de Lleida sí que va condemnar a dos anys i mig de presó un lladre a partir d’una empremta dactilar trobada en un televisior. La condemna es va basar precisament en la troballa d’aquest rastre del sospitós en un aparell que va intentar emportar-se un individu en un habitatge de Lleida. D’aquesta manera, l’Audiència va confirmar la pena del jutjat penal 1 de Lleida al rebutjar el recurs de la defensa, que va al·legar que l’acusat podria haver tocat la pantalla del televisor a la botiga en la qual havia estat adquirit pel propietari. En aquest cas, el tribunal sí que va donar validesa a la prova dels Mossos, que van trobar l’aparell desendollat, amb els cables penjant i mogut de la posició original, “fet que demostra que va ser manipulat de nit per un estrany”.

tracking