SEGRE

SANITAT PROTESTES

Metges de Primària, a la vaga aquest mes per la sobrecàrrega laboral

El sindicat Metges de Catalunya denuncia l’excés de pacients davant de la pèrdua de facultatius des del 2010 || Oposicions a 1.500 places per regularitzar contractes

Protesta del personal del CAP Primer de Maig contra les retallades sanitàries.

Protesta del personal del CAP Primer de Maig contra les retallades sanitàries.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sindicat Metges de Catalunya anirà a la vaga a finals de mes i prepara un calendari de mobilitzacions “per la sobrecàrrega laboral que pateixen els facultatius d’Atenció Primària des de les retallades”. Segons el secretari de Primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) al sindicat, Óscar Pablos, “hem arribat a aquest punt perquè no veiem cap gest per part de l’ICS per solucionar una situació que afecta 5.000 metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs dels CAP de Catalunya”. Va explicar que des de l’any 2010 s’han perdut 850 facultatius “que es tradueix en un major volum de pacients a assumir” i va denunciar que “cada any la conselleria de Salut destina menys recursos per a l’Atenció Primària, de manera que hem perdut personal i diners”.

Pablos va assenyalar que durant aquest mes faran campanyes per les xarxes socials perquè la ciutadania i els pacients “coneguin de primera mà la precarietat dels professionals dels CAP” i que, després de les oposicions del dia 25 per optar a 1.343 places de metge de família a Catalunya, a les quals s’han presentat 1.722 especialistes, i a 208 de Pediatria, “convocarem una vaga”. Per la seua part, un portaveu del sindicat a Lleida, Santiago Miguel Sanz, va concretar que “aquestes oposicions no són per crear més llocs de treball, sinó per fidelitzar els interins”. Va recordar que, com ja va avançar SEGRE, la sobrecàrrega a la Primària “provoca jubilacions anticipades i que cal solucionar immediatament un problema que arrosseguem des de fa anys”.

tracking