SEGRE

MEDI AMBIENT RECICLATGE

El 50% dels veïns no van treure la brossa el primer dia del porta a porta

Paeria diu que van fer un reciclatge “perfecte”, però que en una via no es va recollir

Un dels veïns de Ciutat Jardí al traure les escombraries davant del seu domicili.

Un dels veïns de Ciutat Jardí al traure les escombraries davant del seu domicili.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La meitat dels domicilis de Ciutat Jardí i Vila Montcada, set-cents, no van treure les escombraries al carrer el primer dia del porta a porta, dilluns passat, els cubells d’orgànica i multiproducte (paper i plàstic). Segons el regidor d’Hàbitat Rural i Sostenibilitat, Joan Queralt, “tècnics de la Paeria es van desplaçar ahir al matí a la planta de reciclatge per fer una primera d’avaluació de la prova pilot”. Van constatar que Ilnet va recollir el 50% dels equips dels veïns “i que el reciclatge era perfecte”.

Queralt va considerar que només el 50% de veïns van reciclar “perquè segurament no tots tenien la necessitat de treure les escombraries”. Tanmateix, va afirmar que a molts veïns els costa aquest canvi d’hàbits. “És un tema de conscienciació, a poc a poc la gent s’hi anirà acostumant i hem d’animar aquells a qui els costa”, va assenyalar. També va explicar que tot es va portar a terme correctament, “excepte que en un carrer no es van recollir els cubells” i va dir desconèixer els motius.

Per la seua banda, el president de l’associació de veïns de Ciutat Jardí, Marcos Planella, va valorar positivament el primer dia. “Vam fer un tomb pel barri i la sensació va ser bona, tot i que encara és massa aviat per fer-ne una bona valoració”, va manifestar i va afegir que “hi ha voluntat entre els veïns de fer-ho correctament”.

Per la seua banda, el president veïnal de Vila Montcada, Lluís Carrera, també va dir que el primer dia va ser satisfactori, “tot i que encara estem a l’expectativa d’avaluar bé com anirà” i va manifestar que “em sorprèn” que “només es tregui la fracció restant els dimecres”. Malgrat la bona valoració, va explicar que alguns veïns van deixar bosses de la resta al costat de les papereres, “de manera que és qüestió d’acostumar-s’hi”.

Denuncien la ‘desaparició’ de cubells d’un carrer Un veí va denunciar ahir dimarts que diversos cubs de l’orgànica van desaparèixer durant la primera nit del porta a porta. En concret, a la zona dels xalets situats entre el passeig de Ronda i Doctor Fleming. Explica que els van treure dilluns a la nit, a l’hora convinguda, i a primera hora del matí quan van sortir a buscar-los ja no hi eren. reuen que algú els va robar i n’han hagut de demanar de nous.

tracking