SEGRE

POLÍTICA ELECCIONS MUNICIPALS

Postius: "Interpel·lo ERC per fer que la Paeria sigui independentista"

Es presenta com a alcaldable de Junts per Lleida per posar fi a la “recepta caducada” del PSC || Veu una “vergonya” que a la ciutat governi “el tripartit del 155”

Postius va estar acompanyat ahir a la Llotja per Eduard Pujol, Elsa Artadi i Míriam Nogueras.

Postius va estar acompanyat ahir a la Llotja per Eduard Pujol, Elsa Artadi i Míriam Nogueras.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcaldable de Junts per Lleida a la Paeria, Toni Postius, va apel·lar ahir a la conferència Ara és el moment. Lleida és capital l’“esperit d’unitat, com a l’1-O” de cara a les pròximes eleccions municipals. “Interpel·lo ERC i la resta de forces polítiques a garantir junts un govern indepentista a l’ajuntament, que estigui al costat dels ciutadans i les institucions i sigui capaç de generar il·lusió”, va indicar, i es va comprometre a “treballar per fer de Lleida una ciutat amb futur”. “Tenim a tocar un canvi històric a la ciutat que iniciaria una nova pàgina, després de quaranta anys de governs socialistes”, va subratllar, i va incidir que aquesta “recepta ha caducat”. “És necessari un canvi de persones i de mentalitat, i que en aquests moments que vivim el tripartit del 155 governi a Lleida és una autèntica vergonya.”

Postius va defensar que representa una nova generació de política. Va destacar que l’any 2015, quan no va assolir el govern municipal, “vam decidir no donar l’alcaldia a Àngel Ros i quedar-nos a l’oposició, i aquest fet no va agradar a la vella política de la ciutat, la que decideix des d’un despatx, juga al joc de les cadires i intercanvia cromos”. En aquest sentit, va assegurar que “la ciutat de Lleida no serà moneda de canvi de res ni de ningú perquè és massa important”.

Afirma que representa la nova generació de polítics, allunyats dels que “intercanvien cromos”

Va considerar que “Lleida ha despertat d’una llarga letargia i la societat ha dit prou a les injustícies amb mobilitzacions com mai” i va remarcar que el nou alcalde, Fèlix Larrosa, “fa tres setmanes no va condemnar la violència de l’1-O i va validar el discurs de Felip VI”, amb referència a una moció al ple.

Durant l’acte va intervenir també Elsa Artadi, consellera de la Presidència. Va dir que Àngel Ros ha preferit ser “el treballador de Borrell” que alcalde de Lleida i va apel·lar a la unitat de l’independentisme, com va fer Postius. També hi va participar Carles Puigdemont, a través d’un vídeo, que va animar a fer de Lleida una ciutat de referència a Europa perquè “té un potencial que no es pot desaprofitar per conformisme”. Així mateix, Míriam Nogueras, vicepresidenta del PDeCAT, va dir que “PSOE, PSC, Cs, Vox i PP són el mateix”, que “la lògica espanyola segueix com fa trenta anys” i Eduard Pujol, portaveu de JxCat, va afirmar que “Lleida massa vegades ha donat l’esquena al territori”.

tracking