SEGRE

Detingut a Lleida per assaltar persones d'edat avançada als ascensors dels edificis

L'home, un veí de la ciutat de 48 anys i amb múltiples antecedents, està acusat de dos robatoris amb violència i intimidació

Un vehicle en una comissaria dels Mossos d'Esquadra a Lleida.

Dos detinguts per robar 20.000 euros en rellotges i joies d'un pis de LleidaJordi Bertran / Generalitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dijous un home, de 48 anys, veí de Lleida i de nacionalitat algeriana, com a presumpte autor de dos robatoris amb violència i intimidació. Els fets es remunten a principis de setembre, quan la policia va rebre la denúncia d'un assalt violent a una senyora d’edat avançada. Segons els Mossos, quan la víctima, de 70 anys, va obrir la porta d’un edifici al carrer Vallcalent de Lleida, un home va aprofitar per entrar amb ella al portal. En el moment d'arribar a l'ascensor, el lladre li va estrebar violentament la bossa de mà i va fugir ràpidament.

Posteriorment, el 19 d'octubre es va produir un altre robatori molt similar al carrer Corts Catalanes. En aquest cas, el lladre va entrar a l’ascensor de l’edifici amb un home de 84 anys. Tot seguit, el va empènyer i li va sostreure el telèfon i la cartera.

Finalment, el passat dimecres els mossos van rebre informació d'un incident molt similar, novament al carrer Vallcalent. En aquesta ocasió, la víctima va desconfiar de la persona que havia entrat amb ell a la finca i va tancar ràpidament la porta de l'ascensor sense que pogués accedir el lladre.

Els investigadors van aconseguir identificar a l’assaltant, un veí de Lleida amb antecedents per robatoris comesos amb el mateix 'modus operandi'.

En totes les ocasions assaltava a les víctimes, persones d'edat avançada, quan tornaven a casa carregats després de comprar. Aprofitava per accedir amb ells a l'edifici amb l’excusa d’ajudar-los per obrir la porta o portar-los les bosses. Un cop dins de la finca, els furtava els objectes de valor o els robava violentament.

La investigació va concloure el passat dijous amb la detenció del presumpte autor al carrer Humbert Torres de Lleida.

El detingut, amb 17 antecedents i molts d'ells de la mateixa tipologia, ha passat aquest divendres a disposició el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

RECOMANACIONS PER EVITAR ELS ROBATORIS Per evitar aquesta mena de robatoris els Mossos d’Esquadra recomanen: > Desconfiar d’ajudes desinteressades de desconeguts > Evitar facilitar l’entrada de desconeguts a l’interior dels edificis > No fer ostentació d’objectes de valor > Anar acompanyats de persones de confiança al retirar diners d’oficines bancàries > Malfiar de persones que ens segueixin

tracking