SEGRE

LLEIDA

Ensenyament elimina la recuperació de setembre a tota l'ESO

Serà substituïda per una altra a finals de juny, cosa que genera divisió d’opinions || El Govern central preveu més competències a Catalunya en llengües i currículum

Imatge d’arxiu d’una prova a alumnes d’ESO.

Imatge d’arxiu d’una prova a alumnes d’ESO.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ensenyament va fer públic ahir de forma oficial que els exàmens de recuperació de setembre a l’ESO se suprimiran aquest curs, rectificant així les instruccions que havia dictat al juny, que els mantenien i els fixaven per a la primera setmana de setembre del 2019. Després que fa uns dies hagués notificat aquesta decisió als representants dels directors, el mateix conseller, Josep Bargalló, la va confirmar i va dir que és “una conseqüència lògica” de la nova avaluació per competències implantada aquest curs. “Ara no avaluem la memòria, sinó habilitats, aptituds, coneixements i treball del grup classe, per això no té cap lògica que existeixi” [la recuperació de setembre], va declarar. A més, va sostenir els resultats d’aquests exàmens entre els alumnes amb més problemes constaten que “no aportaven res i dificultaven la gestió dels centres a l’inici de curs”. Va afegir que aquesta recuperació serà substituïda per una “segona oportunitat” durant l’última setmana del mes de juny que se centrarà “en els aspectes en els quals l’alumne no ha assolit les competències”.

La supressió de la recuperació de setembre ha estat rebuda amb divisió d’opinions als centres. “Fer una segona avaluació només deu dies que s’hagi fet l’ordinària no té sentit, ara els alumnes tenien l’oportunitat de preparar-se durant l’estiu”, va destacar un director. “Un alumne que suspèn tot l’any no pot aprovar un examen al cap d’una setmana”, va assenyalar un altre docent. “Personalment, crec que és una primarització de la Secundària”, va indicar un altre director.

Ara per ara sí que es mantindrà al Batxillerat, tot i que Ensenyament estudia què fer els cursos vinents

En canvi, diversos directors van considerar que és una mesura “coherent amb el nou sistema d’avaluació” i que és millor que tot el procés quedi tancat al juny. “Si l’avaluació és continuada, no té sentit fer-ne una al juny i una altra al setembre”, va opinar un. En el que sí que hi ha unanimitat és a censurar que Ensenyament decideixi aquest canvi amb el curs ja iniciat, quan tots els centres tenien planificats els exàmens de setembre.

Els exàmens del mes de setembre es van suprimir a Secundària en els anys 90 amb la LOGSE. Ensenyament els va reinstaurar el curs 2011-2012, per intentar millorar el percentatge d’èxit escolar. De moment, sí que es mantindran a Batxillerat, encara que alguns directors van indicar que Ensenyament estudia què fer en els pròxims cursos.

D’altra banda, la proposta de reforma educativa del ministeri d’Educació redueix al 55% el percentatge del currículum de les matèries que fixa el Govern central i deixa a les seues mans la regulació del castellà, a banda de suprimir la dotació de 6.000 euros per a l’escolarització a aquesta llengua, retornant així competències que li va furtar la polèmica llei Wert.

tracking