SEGRE

LLEIDA

Manifestació el 16 i cassolades a col·legis en contra de 'privatitzar' el menjador escolar

Associacions de mares i pares d’alumnes de Lleida sumen forces contra el nou decret que preveu impedir que puguin gestionar el servei || La protesta serà davant de la delegació d’Ensenyament

Imatge de l’inici de l’assemblea d’ahir al col·legi del Joc de la Bola.

Imatge de l’inici de l’assemblea d’ahir al col·legi del Joc de la Bola.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Membres d’Ampes de diversos col·legis i representants de la comunitat educativa de Lleida van acordar ahir un programa de mobilitzacions contra el decret de la Generalitat que aposta perquè tots els menjadors escolars estiguin en mans dels consells comarcals, impedint la seua gestió per part de les Ampes.

Entre altres mesures, han convocat una manifestació per al proper dia 16 de novembre davant dels serveis territorials d’Ensenyament, organitzaran diverses cassolades a les escoles i presentaran una moció al ple de la Paeria i del consell comarcal del Segrià.

La setmana que ve, de dilluns a divendres, els col·legis faran cassolades per mostrar el seu rebuig Les Ampes dels col·legis de Corbins, Torrelameu, Vilanova de la Barca i Alba ho veuen una necessitat

“Cada vegada és més clar que el decret s’aprovarà i no ens quedarem de braços plegats”, van informar assistents a la reunió. Van explicar que les Ampes denuncien que aquest decret no s’ha fet amb consens, “per la qual cosa volem obrir un procés de diàleg amb el departament d’Ensenyament per arribar a una solució”.

En la trobada, van ser presents Ampes afectades, la Fapac, Marea Groga de Lleida, un col·lectiu de monitors de menjador i un altre de petites empreses, que van consensuar un calendari d’accions.

Tots els dies de la setmana que ve, diversos col·legis de la província duran a terme una cassolada a l’hora de la sortida de les classes i divendres dia 16 hi haurà una concentració a la delegació d’Ensenyament a les 18.00 hores.

El 20 de novembre, dia dels drets dels nens, organitzaran una jornada de dol als col·legis, on tant alumnes com professors i pares aniran vestits de negre “per la retallada de drets que suposa el decret”, van explicar. El dia 30 del mateix mes, defensaran la moció al ple de la Paeria i, finalment, el 5 de desembre, dia internacional del voluntariat, publicaran a les xarxes socials fotografies de la feina que fan les Ampes a les escoles.

Durant la reunió, “es va constatar que la preocupació no és només de les Ampes, sinó que s’ha estès a monitors, petites empreses que treballen en menjadors i a altres que es dediquen al lleure pel canvi educatiu que pot suposar que una gran empresa es faci càrrec dels menjadors”, van apuntar assistents.

I és que van considerar que “al privatitzar el sector, es perdrà qualitat en l’educació, ja que no és només donar menjar, també s’educa”, van sentenciar.

Vora 2.400 firmes perquè l'Escola Alba sigui institut

L’associació de mares, pares i alumnes (Ampa) de l’Escola Alba va entregar dimecres passat 2.380 firmes als serveis territorials d’Ensenyament perquè també sigui un institut per al curs 2019/2020 a través d’un concert.

Les Ampes de l’Alba i dels col·legis de les localitats de Corbins, Torrelameu i Vilanova de la Barca consideren que d’aquesta forma s’atendrien les necessitats dels alumnes d’aquests pobles i dels que viuen als voltants, en els quals no hi ha cap institut.

De fet, els ajuntaments de Torrelameu i Corbins donen suport a aquesta iniciativa, així com el 90 per cent dels pares de l’Escola Alba, segons la seua Ampa.

El president de l’entitat, Xavier Gaya, va afirmar que el col·legi “té la dimensió perquè hi hagi dos línies de Secundària i perquè el curs que ve comenci amb primer de Secundària, encara que a la llarga s’haurien de construir més aules per donar cabuda a tots els cursos”.

Les Ampes d’aquests col·legis creuen que “és un greuge comparatiu el fet que l’escola concertada ofereixi de manera general continuïtat entre Primària i Secundària”. Afirmen que “la llei educativa catalana recull explícitament la voluntat de promoure escoles institut i que el mateix conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha expressat en diverses ocasions la seua intenció de promoure-les durant el seu mandat”. Quant al suport de la direcció del centre a aquesta proposta, Gaya entén que “és competència d’Ensenyament i des de la direcció se’n mantenen al marge. Malgrat tot, molts professors de l’escola tenen matriculats els seus fills aquí i ells veuen la mesura amb bons ulls, tant per necessitat com per comoditat”, va afirmar.

Per la seua part, el delegat d’Ensenyament a Lleida, Carles Vega, va afirmar ahir que el departament ja estudia la proposta. “El departament està treballant en aquests moments en la planificació de les necessitats de la ciutat de cara a un futur, ja que cal tenir preparades les estructures educatives en funció de la necessitat”, va manifestar Vega.

Va assegurar que a finals de mes “podrem pronunciar-nos”, encara que Gaya confia que tinguin una resposta en una reunió programada amb Vega per al proper dia 15.

El delegat va apuntar també que cal estudiar la sol·licitud de fa anys d’un institut al barri de Cappont i va assegurar que tot depèn d’un diagnòstic a mitjà i llarg termini per tal de veure les necessitats futures.

tracking