SEGRE

EDUCACIóN

Els alumnes podran obtenir el títol de Batxillerat amb un suspens

Els alumnes podran obtenir el títol de Batxillerat amb un suspens

Els alumnes podran obtenir el títol de Batxillerat amb un suspensEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alumnes de Batxillerat podran obtenir el títol amb una assignatura suspensa, segons la "Proposta per a la Modificació de la Llei Orgànica d’Educació" del Govern, que, com ja succeeix a la Universitat, incorpora "mecanismes de compensació" que valoren la trajectòria acadèmica de l’estudiant.

Aquesta és una de les mesures que estableix el document que ha elaborat el ministeri d’Educació, que dirigeix Isabel Celaá, amb la intenció d’eliminar els "aspectes més lesius" de la Lomce i corregir els articles "que més vulneren la igualtat".

La proposta de reforma de la Lomce, que consta de set blocs, estableix en l’apartat segon, titulat "Sobre els ensenyaments i la seua ordenació", la possibilitat d’"incorporar la futura regulació de la possibilitat d’obtenció del Batxillerat per compensació en cas de superar totes les matèries tret d’una".

Aquest mecanisme de compensació ja s’utilitza a la Universitat des de 2010, data en la qual va ser incorporat a l’Estatut de l’Estudiant Universitari i permet als centres establir mecanismes de compensació per matèria i formar tribunals que permetin jutjar, en conjunt, la trajectòria acadèmica i la tasca de l’estudiant.

Així, podran decidir "si està en possessió de prou coneixements i competències que li permetin obtenir el títol acadèmic a què opta", malgrat tenir una assignatura suspensa.

Les mesures previstes al segon bloc de la proposta de reforma de la Lomce de l'Executiu estan dirigides a buscar "la coherència entre els criteris de promoció i titulació" i plantegen també l’eliminació de les proves d’avaluació de final d’etapa i la tornada a les proves d’accés a la Universitat (Selectivitat) desvinculades i posteriors a l’obtenció del títol de Bachiller.

Aquest document Educació serà sotmès a consultes en la comunitat educativa abans de la seua possible aprovació en Consell de Ministres a final d’any.

tracking