SEGRE

TRIBUNALS TERRORISME

Expulsen d'Espanya un dels detinguts per jihadisme a Lleida

Arrestat a Pardinyes el 2016, es considera un “perill per a la seguretat nacional”

Un dels tres germans detinguts al carrer Pere de Cavasèquia el juliol del 2016.

Un dels tres germans detinguts al carrer Pere de Cavasèquia el juliol del 2016.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de l’Interior ha expulsat d’Espanya “per ser un perill per a la seguretat nacional” un dels tres germans de nacionalitat pakistanesa, de 27, 31 i 33 anys, que van ser detinguts a Pardinyes el mes de juliol de l’any 2016 acusats d’enaltiment de terrorisme jihadista i difusió de material audiovisual propagandístic de diferents grups terroristes. L’expulsió la va portar a terme la Policia Nacional el mes d’octubre passat a instàncies de l’Audiència Nacional, segons van informar aquest diari fonts solvents.

Els germans Ahmed (Azfaal, Kamran i Irfan) van ser arrestats al seu domicili, situat al número 17 del carrer Pere de Cavasèquia, en una operació duque va portar a terme el grup d’Informació de la comandància de la Guàrdia Civil de Lleida. Van ser arrestats acusats de crear i gestionar diferents perfils a les xarxes socials i en les quals difonien una infinitat de material de propaganda a favor del Daesh i els talibans. L’Audiència Nacional va decretar-ne l’ingrés preventiu a la presó. La seua situació processal no ha transcendit.

D’altra banda, només catorze mesos i mig després, la Guàrdia Civil va tornar a irrompre al mateix pis per detenir un ciutadà de 26 anys d’origen pakistanès, A.K., acusat d’autoadoctrinament i difusió de l’ideari jihadista a través de Facebook. L’arrestat, originari de la mateixa zona que els tres germans, disposava d’abundant material jihadista centrat en la justificació i la crida explícita a la jihad armada, la inducció al martiri i lloances a grups terroristes i als seus líders, així com abundant material propagandístic de grups terroristes.

Un cas similar el 2017 amb un veí de Vilanova de la Barca El Govern també va fer efectiva el setembre de l’any passat l’ordre d’expulsió d’una veí de Vilanova de la Barca de trenta-quatre anys que estava investigat per l’Audiència Nacional per suposats vincles amb el terrorisme jihadista, com va avançar SEGRE. Va ser arrestat pels Mossos d’Esquadra el dia 15 de juliol del 2017 després que suposadament cridés a l’Eix Comercial que posaria una bomba. La seua família va recórrer, va insistir que no és un perill i que té un trastorn psiquiàtric.

tracking