SEGRE

URBANISME MOBILITAT

Les obres nocturnes de reasfaltatge comencen a l'avinguda de Madrid

Aixecada la calçada a la plaça Espanya i avui s’actuarà a avinguda Catalunya i els carrers Acadèmia i Lluís Companys || Dins del pla per al carril bici

Una màquina retira l’asfalt d’avinguda de Madrid mentre passen dos vehicles pel carril obert encara al trànsit, ahir a la nit.

Una màquina retira l’asfalt d’avinguda de Madrid mentre passen dos vehicles pel carril obert encara al trànsit, ahir a la nit.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La primera de les tres nits d’obres als voltants d’avinguda Catalunya va tenir com a protagonista ahir l’avinguda de Madrid i la plaça Espanya amb els treballs d’aixecament i substitució del paviment. Les obres no van generar retencions de trànsit, que va ser desviat a altres carrers.

D’aquesta forma, ahir a les 20.00 hores es va aixecar el paviment de l’avinguda de Madrid en direcció al pont Vell i es va deixar un carril per a la circulació de vehicles. Al carril tallat, una màquina s’encarregava d’arrencar l’asfalt de la calçada i el llançava a un camió. A aquelles hores el nombre de vehicles que circulaven per aquest tram de l’avinguda era escàs, fet que va minimitzar les afectacions. A partir de les 23.00 hores, l’avinguda es va tallar completament al trànsit per fer les tasques de reasfaltatge i es va desviar el trànsit cap al pont Universitat. A la plaça Espanya també estava previst aixecar el paviment a partir de les 00.00 hores i avui es reasfaltarà. El trànsit s’anava parant als carrers Saracíbar i Blondel per als vehicles que arribaven d’avinguda de Madrid cap a avinguda Catalunya, i per República del Paraguai per als d’alcalde Areny i per l’altre sentit d’avinguda de Madrid.

El trànsit, desviat per altres carrers i sense retencions en una jornada festiva

Avui està previst tallar el trànsit als carrers Acadèmia i Lluís Companys per pavimentar l’encreuament d’aquests carrers amb l’avinguda Catalunya, en què es restringirà el pas a un carril per sentit i es tallarà el carril lateral situat a l’altura de la font. Demà a la nit està previst pavimentar tota l’avinguda Catalunya.

Polèmica per la circulació de patinets per les carreteres

L’Associació d’Usuaris de Vehicles de Mobilitat Personal (AUVMP) ha proposat a la Direcció General de Trànsit que els patinets elèctrics puguin circular per les carreteres, igual que els ciclistes. La demanda ve arran que l’associació entén que els patinets propulsats per una bateria haurien de tenir “els mateixos drets i deures” que les bicicletes, al·legant a més que són més segurs. Aquesta proposta ha creat divisió d’opinions entre els usuaris d’aquests vehicles, ja que algunes associacions el veuen “inadequat”. És el cas de la majoria dels membres del col·lectiu VMP Lleida. “No veuria correcte que poguéssim anar per la carretera perquè el patinet és més petit que una bicicleta i no està dissenyat per moure’s fora de la ciutat o per aquest tipus de vies”, assegura el portaveu de VMP Lleida, Gerard Valentines, ja que considera que “igual que no ens semblaria bé poder circular per la calçada de passeig de Ronda, no compartim que puguem anar per la carretera, ja que la majoria de patinets elèctrics són més inestables i tens menys capacitat de reacció que les bicicletes”. En aquest sentit, Valentines recorda que “la majoria dels usuaris del patinet elèctric tenen un model estàndard que no està preparat per anar per carreteres. Nosaltres només demanem poder anar pel carril bici i per les zones on la circulació de cotxes és limitada a 30 quilòmetres per hora”. Aquesta setmana el col·lectiu VMP es reunirà amb la Paeria per debatre i proposar la paralització de la nova ordenança de circulació, que entrarà en vigor el 2019.

tracking