SEGRE

MEDI AMBIENT RECICLATGE

Porta a porta amb aprovat

Un 67% dels que han aplicat el nou sistema a Ciutat Jardí ho han fet correctament || La Paeria no recollirà escombraries que es treguin quan no toqui

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Balanç positiu en la primera setmana de la recollida d’escombraries porta a porta a Ciutat Jardí i Vila Montacda, ja que el 67% dels residus recollits a través d’aquest sistema estaven correctament reciclats. Així ho va afirmar ahir el regidor d’Hàbitat Rural i Sostenibilitat, Joan Queralt, que va detallar “que el 80% dels veïns ja té el kit”, ja que la resta encara no l’ha anat a buscar. “Tenint en compte que a partir del 2020 el 50% dels residus de la ciutat s’han de reciclar, podem estar bastant satisfets amb els primers dies de la prova pilot, ja que supera el percentatge previst”, va assenyalar.

A més, va explicar que a partir d’ahir “a tot veí que tregui el residu que no toqui se li col·locarà un adhesiu a la bossa o cubell i no es recollirà”.

Encara que les sensacions de la Paeria són bones, no ho són per a tots els veïns. Alguns van explicar que la gent treu els cubells o bosses “quan volen, i no entre les 20.00 i les 22.00 hores, i les apilen a les voreres”. També van dir que hi ha veïns que no utilitzen les bosses pertinents i que no compleixen el calendari, “ja que per exemple, no té gaire sentit que la fracció resta només es reculli els dimecres”.

En aquest sentit, van explicar que durant aquest cap de setmana passat, que no hi ha recollida, hi havia gent que va anar a altres barris a tirar les escombraries en contenidors. Sobre això, d’altres van afirmar “que és qüestió d’adaptar-se”.

Una veïna treient les bosses d’escombraries ahir a la nit.

Una veïna treient les bosses d’escombraries ahir a la nit.AMADO FORROLLA

tracking