SEGRE

URBANISME INSTITUCIONS

El Govern diu que la Paeria revisa el POUM sense aval

Afirma que “no consta” autorització “que permeti iniciar la revisió anticipada” || El consistori replica que està justificada

El POUM regula el creixement de la ciutat.

El POUM regula el creixement de la ciutat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller de Territori de la Generalitat, Damià Calvet, afirma en una resposta parlamentària a CatECP que “als arxius del departament de Territori i Sostenibilitat no consta cap sol·licitud ni autorització del departament que permeti iniciar el tràmit de revisió anticipada per al planejament vigent a Lleida”. Es refereix al nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que el ple de la Paeria va aprovar inicialment a l’abril, que succeirà el Pla General aprovat el 1999, amb una vigència de 20 anys. La Generalitat afirma, tanmateix, que el 14 de juliol del 2003 “es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la resolució del conseller de Política Territorial i Obres Públiques de 16 de gener del 2003, d’aprovació definitiva del text refós del pla general d’ordenació de Lleida, amb el text de les normes urbanístiques del pla” i remarca que “la publicació d’aquestes normes va determinar l’entrada en vigor del pla”.

Assenyala que el 25 de maig del 1999 el DOGC ja va publicar la resolució del conseller del 7 de maig d’aquell any de “donar conformitat al document reeditat” que incorporava prescripcions del titular del departament de 23 de desembre del 1998, “als efectes de la seua executivitat immediata, tal com disposa l’article 89 del decret legislatiu 1/1990”.

El Govern afirma que l’actual està vigent des del 2003 i la Paeria assegura que és des de 1999

Per la seua part, la Paeria defensa que la revisió del POUM està “plenament justificada d’acord amb la normativa vigent” i subratlla que la mateixa resposta de la Generalitat indica que “el pla general és vigent des del 25 de maig del 1999 i no des del 14 de juliol del 2003”. Incideix que “aquesta vigència no comporta la revisió anticipada del planejament” i recorda que la comissió territorial d’Urbanisme “va informar de l’avenç del POUM i no va observar que es fes una revisió anticipada”. Argumenta també que l’avenç del POUM aprovat en el ple d’octubre del 2014 “especifica que es donen tres de les quatre circumstàncies previstes en el pla general per a la seua revisió”.

En concret, “els suposats previstos en la legislació urbanística vigent, més exigències d’espais públics derivades de la mateixa evolució demogràfica o de disposicions urbanístiques de categoria superior, i saturació per edificació de les dos terceres parts de les previsions de sòl urbanitzable, destinat a un ús homogeni del pla”.

Afegeix que també queda justificat per “necessitat real de sòl per establir activitats econòmiques”.

tracking