SEGRE

El pressupost de la Paeria manté les inversions per al 2019

Els comptes, amb un total de 168,7 milions, un 2,4% més, preveuen més places per a la Guàrdia Urbana, una borsa d'habitatge per a joves i un nou servei per a dones maltractades

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i la primera tinent d'alcalde Montse Mínguez, durant la presentació del projecte de pressupostos per al 2019.

El pressupost de la Paeria manté les inversions per al 2019, amb 13,1 milionsÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha presentat aquest dimecres el projecte del pressupost municipal per al 2019, que arriba als 168,7 milions d’euros, un 2,4% més que el d’enguany. Segons ha explicat Larrosa, els nous comptes de la Paeria es dedicaran sobretot als àmbits de Cohesió Social, Educació i Ocupació (el 24,6%), als Serveis per a la ciutat (20,4%), Urbanisme i Via Pública (16,2%) i Seguretat, Civisme i Règim Interior (13,4%).

Una nova Borsa d’Habitatge per a Joves, la incorporació de 12 nous agents de la Guàrdia Urbana, una oficina de captació d’inversió local i la posada en marxa d’un nou recurs per a dones víctimes de maltractaments són algunes de les novetats que inclou la proposta de pressupostos, que en els propers dies es debatrà i negociarà amb els grups polítics municipals abans de sotmetre-la a l’aprovació del Ple.

Durant la presentació, l’alcalde ha destacat que “la vocació d’inversió” del seu govern no s’atura i es reforça gràcies l’estalvi que ha assolit la gestió econòmica de la Paeria, amb 2 milions d’euros que passen a formar part d’una partida d’inversions que se situa en 13’1 milions d’euros, una xifra similar a la del 2018 .

De la seua banda, la primera tinent d’alcalde Montse Mínguez ha defensat el profund perfil social dels pressupostos de la Paeria, el manteniment de totes les bonificacions (entre altres, 80% en l’IBI de l’Horta i 50% de l’IBI en funció dels ingressos) i ha remarcat que aquest mandat s’ha baixat l’IBI un 3% i s’han reduït els valors cadastrals un 40%.

En el capítol d’inversions, Larrosa ha remarcat la continuació del Pla de Barris de Noguerola-Av. del Segre, que inclourà la renovació urbana del carrer de Sant Ruf, de les places de Ramon Berenguer IV i de l’Auditori i la remodelació de la bàscula de l’av. del Segre, així com l’imminent inici de les obres del nou Museu d’Art de Lleida el pròxim 4 de desembre.

L’alcalde també ha anunciat l’inici de la redacció del Pla de Muralles de la ciutat, on totes les construccions i vestigis tenen la consideració de Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

tracking