SEGRE

Intenta matar la seua dona a cops de destral i després se suïcida a Alpicat

L’agressió masclista va tenir lloc dilluns cap a les 22.00 hores a la casa de la parella, tots dos de 35 anys

Imagen de la vivienda en la que ocurrieron los hechos.

Intenta matar la seua dona a cops de destral a Vila Montcada i després se suïcida a AlpicatItmar Fabregat

Creat:

Actualitzat:

Un veí de Lleida de 35 anys va intentar matar a destralades dilluns a la nit la seua parella en una casa situada al número 9 de la travessia de la Vila Montcada i després es va suïcidar a Alpicat. La víctima de l’agressió masclista va resultar greument ferida i va ser evacuada a l’hospital Arnau de Vilanova, on ahir romania ingressada i no es temia per la seua vida. La parella, d’origen magrebí, no tenia fills i treballava en una pastisseria de la capital del Segrià. Els fets van tenir lloc cap a les 22.00 hores de dilluns a casa seua. Va ser la mateixa dona qui va alertar el 112 de l’agressió. Fins al lloc van acudir diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra i efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els agents van haver de saltar el reixat per accedir a l’immoble i que els sanitaris poguessin atendre la ferida. La dona va patir diversos talls i va ser evacuada poc després a l’hospital, que es troba a escassos metres de la casa.

Mossos va desplegar un ampli dispositiu per detenir l’autor, que va ser trobat sense vida ahir al matí

Paral·lelament, la policia va desplegar un ampli dispositiu per buscar l’agressor, que va fugir després del brutal atac. Cap a les 11.00 hores d’ahir, l’home va ser localitzat sense vida en un camí d’Alpicat. Els Mossos van confirmar que es va treure la vida al penjar-se d’un arbre. Els investigadors van precintar l’habitatge, en el qual ahir a la nit encara hi havia almenys un gos i diverses gàbies amb ocells. Un veí va explicar que l’home era aficionat als animals. Un altre veí va explicar que feia diversos anys que la parella residia a la travessia i que no havien protagonitzat cap incident previ. Fa cinc anys va tenir lloc un atac masclista també a destralades a Alcarràs que va costar la vida d’una dona i del seu suposat amant. Hamid Errabehy va ser condemnat a 36 anys de presó. Va assassinar l’home quan estava jugant a les cartes en un bar del poble i després va anar fins a casa seua, on va acabar amb la vida de la seua dona.

Els Mossos reben tres denúncies al dia per violència masclista a Lleida Els Mossos d’Esquadra reben una mitjana de tres denúncies al dia per violència masclista a les comarques de Ponent. Entre gener i octubre, la policia catalana ha comptabilitzat uns 900 casos. Concretament, han registrat un total de 772 denúncies per violència en l’àmbit de la parella a les regions de Ponent i del Pirineu. Així mateix, s’han efectuat 227 detencions i han atès 760 víctimes. A aquestes actuacions cal sumar 149 denúncies més de dones que han patit violència en l’àmbit de la llar en mans d’algun familiar. Fins al mes d’octubre, la policia catalana han detingut un total de 39 persones relacionades amb violència familiar a les comarques lleidatanes, cinc de les quals menors d’edat, i han atès 179 víctimes. L’any passat, es van conèixer més de mil casos d’aquesta xacra.

tracking