SEGRE

ECONOMIA PRESSUPOST 2019

La Paeria obre una borsa de pisos per ajudar joves a emancipar-se

Amb 5 habitatges cedits per una fundació, que ampliaran amb 20 més al Barri Antic || Preveu 13,1 milions en inversions i dotze agents més per a la Urbana

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria obrirà una oficina d’habitatge per a joves al carrer la Palma que disposarà d’una borsa d’habitatges per ajudar-los a emancipar-se. L’alcalde, Fèlix Larrosa, va dir que començarà amb cinc pisos cedits per una fundació i va afegir que s’anirà ampliant amb cessions i promocions pensades per a aquest col·lectiu, com les dos previstes als carrers Cavallers i Tallada que impulsa l’ajuntament i que sumen un total de vint habitatges. En la presentació del pressupost municipal per al 2019, Larrosa va reivindicar més competències per als ajuntaments en habitatge. Així mateix, entre les inversions previstes, que tenen una partida de 13,1 milions més 3 de les concessionàries dels serveis d’aigua i llum, va destacar la renovació del carrer Sant Ruf i les places Ramon Berenguer IV i de l’Auditori, així com el trasllat de la bàscula de l’avinguda del Segre per remodelar la zona que donarà accés a la futura estació d’autobusos. Va recordar que el 4 dia de desembre començaran les obres del Museu Morera i va subratllar que preveuen el parc del carrer Alcalde Pujol i que han iniciat la redacció del Pla de Muralles de la ciutat. Renovaran el clavegueram de Llívia i el col·lector d’una part del Barri Antic, abordaran la segona fase de millora dels Aiguamolls de Rufea i els camins del riu i adequaran el bosc urbà dels Magraners.

L’ajuntament també preveu la incorporació l’any vinent de dotze agents de la Guàrdia Urbana i de cinc autobusos híbrids, així com avenços en reciclatge, l’Horta i l’impuls a la Smart City.

Condiciona seguir a GlobaLleida al fet de treballar per captar inversions Larrosa va indicar ahir que “GlobaLleida, a petició de l’alcalde, ha presentat un pla de treball per configurar una oficina d’atracció d’inversions, que era la condició que vaig plantejar per continuar participant en el consorci, partint de la base que el treball que fa ens satisfà, però havíem de fer un pas més”. “Hem d’explicar les oportunitats que oferim. D’una banda, projectar la ciutat i, de l’altra, que GlobaLleida capti inversors amb rondes de contactes i presentacions de projectes, com el Pla de l’Estació, que haurem d’afrontar en els propers mesos”, va recalcar. A més, va dir que han fixat “instruccions d’orientació de la despesa”, com que “cap nen no es quedi sense la possibilitat de fer esport en entitats amb les quals la Paeria tingui convenis”, convocar subvencions que impliquin fomentar la indústria cultural i garantir l’aportació de la Generalitat als Centres Oberts i serveis d’intervenció socioeducativa “per evitar que es produeixi la falta de finançament que es va donar en el cas de les escoles bressol”.

Fèlix Larrosa i Montse Mínguez mostren un ‘pen’ amb el pressupost del 2019 i el resum en paper.

Fèlix Larrosa i Montse Mínguez mostren un ‘pen’ amb el pressupost del 2019 i el resum en paper.ÒSCAR MIRÓN

tracking