SEGRE

TRIBUNALS CONSEQÜÈNCIES DE L?1-O

Rebutgen l'arxivament de la causa de l'1-O contra Manso i De los Cobos

La jutge no admet a tràmit el recurs de la Fiscalia || També desestima paralitzar les diligències que ordenen identificar tots els policies que van carregar a Ponent

Una de les càrregues policials davant la seu de l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida.

Una de les càrregues policials davant la seu de l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La titular del jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida ha rebutjat arxivar la causa oberta contra l’exsubdelegada del Govern central a Lleida, Inma Manso, i el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos per les càrregues policials de l’1-O com va sol·licitar la Fiscalia. El Ministeri Públic va presentar un recurs davant del jutjat després que aquest admetés a tràmit la querella de l’Associació d’Advocats per la Democràcia contra el coronel, l’exsubdelegada i altres càrrecs per les 12 càrregues policials a col·legis de Lleida.

En la providència, la jutge també rebutja la petició de la Fiscalia de suspendre durant la tramitació del recurs les diligències d’investigació, entre les quals la identificació dels agents que van participar en les càrregues de l’1-O a Lleida i l’entrega les comunicacions entre aquests cossos policials i la sala de coordinació del dispositiu.

La jutge argumenta que el recurs de reforma de Fiscalia es va presentar fora de termini. Concretament, el límit per presentar-lo eren les 15.00 hores del 26 d’octubre i el Ministeri Públic no el va tramitar fins al 29 d’octubre, tres dies després. Així mateix, ordena que es tramiti el recurs d’apel·lació interposat de manera subsidiària per la Fiscalia de Lleida, que resoldrà l’Audiència de Lleida.

Advocats per la Democràcia considera que l’1-O es van vulnerar els drets fonamentals i que es va incórrer en delictes de tortura −penats amb entre 2 i 6 anys de presó i la inhabilitació absoluta del càrrec, prevaricació i desordre públic, entre altres.

Més declaracions per la protesta a la subdelegació Quatre dels dotze investigats pels aldarulls a la subdelegació del 25 de març, dia de la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya, van declarar ahir al jutjat.  Se’ls acusa dels delictes de desordres públics i atemptat als agents de l’autoritat.

tracking