SEGRE

SUCCESSOS CRIMINALITAT

Es disparen les violacions a Lleida amb 22 denúncies en nou mesos

Les forces de seguretat registren 119 casos de delictes sexuals a la província || També s’incrementen els robatoris en domicilis i les temptatives d’homicidi

Protesta contra la violència cap a les dones a Lleida.

Protesta contra la violència cap a les dones a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les denúncies per delictes sexuals han tornat a experimentar un increment a les comarques de Ponent en els nou primers mesos de l’any. Segons el balanç de criminalitat publicat pel ministeri de l’Interior, entre el gener i el setembre d’aquest any s’han registrat 119 delictes contra la llibertat i indemnitat sexual a la província de Lleida, un 16,7% més que en el mateix període de l’any passat. Dins d’aquests casos, els que generen una major alarma social són les agressions sexuals amb penetració. Fins al mes de setembre, les forces de seguretat van registrar un total de 22 denúncies a Ponent davant de les 17 dels nou primers mesos del 2017. Això suposa un increment de gairebé el 30%. En el cas de la capital del Segrià, les denúncies per aquest tipus de delictes es van situar en el mig centenar, un 16,3% més que l’any passat. D’aquests, una dotzena van ser per violacions, tres més que les denunciades entre el gener i el setembre del 2017.

Segons les dades del ministeri, fins al mes de setembre també s’han incrementat les denúncies per robatoris amb força a l’interior de domicilis. En el conjunt de Ponent, es van comptabilitzar 630 denúncies per aquest tipus de delictes, un 6,2% més que l’any passat. Només a Lleida ciutat, es van presentar 297 denúncies per robatoris a l’interior d’habitatges, més del doble que les de l’any passat, quan van ser 160.

A Lleida ciutat s’han duplicat en els nou primers mesos de l’any, amb 297 denúncies

Dins dels delictes contra el patrimoni, les denúncies per robatoris en habitatges, establiments i altres instal·lacions es van elevar fins a un total de 963 a tota la demarcació, un 13% més. A la capital del Segrià, aquesta xifra es va duplicar fins un total de 456 denúncies.

També han augmentat els homicidis o assassinats en grau de temptativa. Fins al setembre, se n’han comptabilitzat nou casos a la província, un 12,5% més. Quant als consumats, només se n’ha registrat un (un pres en va matar un altre a Ponent el mes d’agost passat) davant dels cinc de l’any passat.

tracking