SEGRE

EDUCACIÓ JORNADES

Falten enginyeres

El 87 per cent de l’alumnat de la Politècnica és masculí || Jornada a la UdL per “motivar” noies a cursar un d’aquests graus

Un dels tallers va consistir a fer funcionar giroscopis.

Un dels tallers va consistir a fer funcionar giroscopis.M. MARQUÈS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 434 alumnes de quart d’ESO –217 noies i 217 nois– de set centres educatius van participar ahir en la jornada Per què no puc fer-ho?, dedicada a presentar els estudis de la Universitat de Lleida (UdL) sense estereotips de gènere. L’objectiu és incentivar els alumnes en l’elecció de titulacions en les quals un dels dos sexes està menys representat i aquesta novena edició es va centrar en els graus d’enginyeria de l’Escola Politècnica Superior (EPS), amb un 86,55 per cent d’alumnat masculí, i les filologies de la facultat de Lletres, amb un 78,71 per cent d’estudiants femení.

“Aquests percentatges no varien tant a la UdL com en universitats d’Europa i som una de les poques d’Espanya que organitzen aquest tipus d’activitats, però des que vam iniciar la jornada fa nou anys les inscrites en enginyeries i els inscrits en filologies tot just van pujant amb comptagotes”, va explicar ahir Mayka Molina, tècnica d’Igualtat d’Oportunitats de la UdL.

Experts consideren que ni la societat ni l’entorn de l’alumna donen suport a la que vol ser enginyera

Va considerar que el fet que algunes carreres estiguin “masculinitzades” és perquè la societat “no dóna suport” a la noia que vol cursar una enginyeria, ni tampoc el seu entorn familiar.

Va assegurar que el canvi es pot fer “amb molta sensibilització i educació, sobretot a l’escola, on cal evitar que els llibres de text només parlin d’homes científics que han tingut èxit, ja que no hi ha referents de dones”.

En la jornada d’ahir a la Politècnica van participar estudiants dels instituts d’Alcarràs, Guindàvols, Almatà de Balaguer, Torre Vicens, Canigó d’Almacelles i els col·legis del Carme i Maristes Montserrat. Van realitzar tallers sobre la criptografia, la construcció o la informàtica.

Tanmateix, moltes de les noies van afirmar que ja tenien decidit quin grau cursar, i no era cap enginyeria, i que l’única que els va cridar l’atenció va ser Arquitectura.

Un dels tallers va consistir a fer funcionar giroscopis.

Un dels tallers va consistir a fer funcionar giroscopis.M. MARQUÈS

Un dels tallers va consistir a fer funcionar giroscopis.

Un dels tallers va consistir a fer funcionar giroscopis.M. MARQUÈS

tracking