SEGRE

URBANISME CENTRE HISTÒRIC

Una veïna que va en cadira de rodes i viu a Baixada de la Trinitat ha de superar escales als dos costats del carrer

Una veïna que va en cadira de rodes i viu a Baixada de la Trinitat ha de superar escales als dos costats del carrer || Insta la Paeria a fer-la accessible

Regina baixa les escales d’esquena mentre un veí li porta la cadira de rodes per entrar a casa.

Regina baixa les escales d’esquena mentre un veí li porta la cadira de rodes per entrar a casa.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Només demano una mica de comprensió i de calidesa humana, no és tan difícil”, diu Regina Bosquet, una veïna del carrer Baixada de la Trinitat que va en una cadira de rodes elèctrica i que cada vegada que surt del seu domicili ha d’esperar que un veí o un vianant l’ajudi a baixar o pujar per les escales, ja que el seu portal dóna al centre d’aquest carrer, i hi ha escales tant per anar cap a l’Eix com cap a Ferran. “Fa dos mesos que ja no puc caminar a causa d’una malaltia i quan surto al carrer espero que passi una ànima caritativa perquè m’agafi la cadira i la baixi per les escales mentre jo baixo a poc a poc agafada a la barana i d’esquena”, va dir Bosquet. Va afegir que “quan es va reformar el carrer, vaig parlar amb l’arquitecta diverses vegades per demanar-li que habilitessin una rampa d’accés i me la van denegar perquè la rampa tenia molt pendent”.

Però no sempre apareix algú disposat a ajudar a segons quines hores i el fet que Bosquet hagi de dependre de terceres persones per poder entrar o sortir de casa la desespera. “Una vegada vaig estar una hora esperant que passés algú i vaig haver de trucar a la Guàrdia Urbana perquè m’ajudessin”, va destacar la veïna, alhora que va dir que “he avisat diverses vegades als serveis socials sobre el meu cas i ells em diuen que és responsabilitat de l’ajuntament, mentre que els de la Paeria em deriven a serveis socials”. Ahir Bosquet va esclatar i va decidir denunciar el cas arran de la resposta que assegura que va rebre de part d’un agent de la Urbana. “Vaig trucar per demanar si em podien ajudar i em va dir que no fan aquestes gestions. Llavors els vaig dir que tant de bo mai s’hagin de veure en la situació en què em trobo i l’agent em va replicar: doncs jo desitjo que el seu fill es quedi invàlid i tingui les mateixes necessitats que vostè. Llavors em va penjar, és indignant”, denuncia Bosquet.

La Crida va presentar un prec a la comissió d’Urbanisme del 2 de novembre per demanar que s’habilitin rampes i es posin baranes als dos costats d’aquest carrer. Per la seua banda, fonts municipals van assegurar que estudiaran el cas i que s’abordarà a la comissió d’Urbanisme d’aquest divendres.

tracking