SEGRE

Convocaran un concurs d'idees per decidir el futur del Palau de Vidre dels Camps Elisis

Imatge d'arxiu del Palau de Vidre dels Camps Elisis de Lleida.

Imatge d'arxiu del Palau de Vidre dels Camps Elisis de Lleida.Segre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El patronat de la Fundació del Paisatge de Lleida va acordar aquest dilluns que convocarà un concurs d’idees per definir quin ha de ser el futur del Palau de Vidre dels Camps Elisis. Des de fa anys han sorgit veus que aposten per la demolició, mentre que altres defensen mantenir- lo. Aquesta actuació és la més destacada del pla de treball de l’entitat municipal per a l’any que ve, que també servirà per celebrar la segona edició del projecte Espais Singulars, que es desenvolupa en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a Lleida i que ja va promoure els concursos d’idees per redissenyar les places de la Panera i de Josep Prenafeta, davant de l’Auditori.

El patronat també va donar el vistiplau al pressupost per a l’any que ve, que ascendeix fins als 99.800 euros a causa de la recaptació gràcies a l’explotació de tanques publicitàries. Una altra iniciativa que portarà a terme la fundació serà un projecte per embellir les façanes de la ciutat. Paral·lelament, ahir també es va fer una reunió del patronat de la Fundació Lleida 21 que, després d’aprovar el pressupost per al 2019 de 304.200 euros, va decidir que incidiran en la promoció de la marca Horta de Lleida i la dinamització dels programes de sensibilització ambiental.

El grup ERC va criticar ahir l’“elevada dependència” d’aquestes entitats de les arques municipals, i va recalcar que “més del 76 per cent dels ingressos de la Fundació 21 són de la Paeria” i que aquests òrgans no compleixen el seu objectiu, que és captar mecenes. Quant a la Fundació del Paisatge, ERC alerta que “si no s’aconsegueixen més diners dels patrocinadors, haurem de reconvertir-la o dissoldre-la”.

tracking