SEGRE

SEGURETAT BALANÇ

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional perden el 19 per cent d'agents a Lleida

Protesta de set-cents mossos a Barcelona

Agents de la Guàrdia Civil acompanyen el tercer dels detinguts ahir a Cappont.

Agents de la Guàrdia Civil acompanyen el tercer dels detinguts ahir a Cappont.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional han perdut el 19 per cent d’agents en els últims cinc anys a les comarques de Lleida, al passar dels 679 que hi havia entre els dos cossos l’any 2012 als 550 que hi havia a finals de l’any passat. Així es desprèn de les dades facilitades en una contestació del Govern a una pregunta del diputat del PDeCAT al Congrés dels Diputados Feliu Joan Guillaumes. Per cossos, la Guàrdia Civil ha perdut seixanta efectius. El 2012 comptava amb 475 agents a la província mentre que actualment n’hi ha 415, seixanta menys, un descens del 12,6 per cent. La pèrdua és encara més notable pel que fa a la Policia Nacional, que ha passat dels 204 servidors públics del 2012 als 135 de finals de l’any passat. Són 69 persones menys, un descens del 33,8 per cent.

A nivell de Catalunya, s’han perdut nou-cents agents. Per cossos, la Policia Nacional ha perdut un total de 632 efectius i la Guàrdia Civil, 277 més. Així consta a la resposta de l’Executiu de Pedro Sánchez, amb data de 26 d’octubre, a la qual tingut accés Europa Press, amb les dades relatives als recursos humans dels dos cossos a les províncies catalanes.

La Guàrdia Civil compta actualment amb 415 agents i la Policia Nacional en té un total de 135

D’altra banda, uns 700 agents dels Mossos d’Esquadra, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, es van concentrar ahir davant de la conselleria d’Interior per reclamar millores a les condicions laborals.

La concentració, que coincidia amb la convocatòria del Consell de la Policia, reclamava la reversió de les retallades i l’equiparació salarial amb els Bombers de la Generalitat. Un portaveu de Mossos SOS va remarcar que per als agents “és prioritari tot” en la reversió de les retallades, des del vestuari fins a l’equiparació de les pagues extres degudes.

tracking