SEGRE

SANITAT OCUPACIÓ

Serveis mínims del 25% al 33% en la vaga als CAP

Del 26 al 30 de novembre, i urgències funcionarà al 100% || Vistiplau a l’ERO que afecta 177 empleats de L’Aliança

Diversos metges van fer ahir públic el suport a la vaga.

Diversos metges van fer ahir públic el suport a la vaga.METGES DE CATALUNYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Metges de Catalunya (MC) i l’Institut Català de la Salut (ICS) van acordar ahir els serveis mínims per a la vaga de metges d’Atenció Primària entre els dies 26 i 30 de novembre als CAP. Així, durant els dos primers dies treballarà el 25 per cent de la plantilla de metges de família i pediatria, que s’ampliarà al 33% la resta de jornades. Tanmateix, el servei d’urgències funcionarà amb normalitat, amb el 100% de la plantilla.

El servei d’odontologia tindrà uns serveis mínims del 25 per cent, que corresponen als serveis d’urgències. Els centres penitenciaris tindran cada un el 25 per cent de la plantilla per categoria professional en els torns diürns i la totalitat dels treballadors durant els torns nocturns. Sota el lema “Atenció Primària, digna i respectada”, el sindicat ha cridat més de 5.700 facultatius de Catalunya, 501 de Lleida, a secundar una aturada general per exigir millores tant assistencials com laborals.

En un altre ordre de coses, el departament de Treball ha donat el vistiplau a l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) a 177 empleats de la Clínica de Ponent (antiga L’Aliança). Els treballadors van ser informats ahir que ja poden apuntar-se a l’atur, del qual cobraran el 70 per cent equivalent al sou. El comitè d’empresa negociarà amb la clínica temes com la paga extra i les vacances pendents.

tracking